125 Maden Sahası İhaleye Çıkıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), toplamda 125 maden sahasını ihale edecek. İhaleye dair ilan, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlan gereği, ihale edilecek 125 maden sahası hakkında bilgiler, yayım tarihinden itibaren en az 15 gün süreyle MAPEG'in resmi web sitesinde yer alacak. İhaleye ilişkin bilgiler arasında maden sahalarının illeri, erişim numaraları, maden grubu, ihale şartnamesi, pafta-koordinat bilgileri ve ihale tarihleri bulunacak.

 

İhaleler, kapalı teklif ve açık artırma usulü ile gerçekleştirilecek. Başvurular, MAPEG tarafından değerlendirilecek; eğer ihalesi yapılan sahalara başvuru yapılmazsa, bu sahalar yeniden ihale edilecek. Kapalı teklifi, genel müdürlükçe belirlenen taban ihale bedelinin altında olan müracaatlar değerlendirmeye alınmayacak.

İhale, ilan edilen tarih ve saatte MAPEG’in Atilla Şinasi Özdemir Konferans Salonu'nda yapılacak. Ayrıca, Sinop ve Giresun'da bulunan IV. grup maden sahası ürün üretimine yönelik tesisler de şartlı ihale edilecek. Sinop'ta bakır uç ürün ve Giresun'da çinko ara ürün üretimi için tesislerin ihale bilgileri de aynı şekilde yayınlanacak.

Kamudan haber