2018 YILI PERSONEL ALIMI TARİHİ BELLİ OLDU

11 Ocak 2018 itibarıyla Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından 55 bin sağlık personeli alımı yapılacağı müjdesi gelmişti. Sağlık Bakanlığı 55 bin personel alımının 27 binini ebe alımı, hemşire alımı ve diğer sağlık personelleri oluşturacak.

 

 

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı personel alımlarında 9 bin de hekim alımı yapılacağını açıklamıştı. Ayrıca taşeron kapsamında her yıl Bakanlığa işçi personel alımlarının yapıldığını belirten Bakan, 2017 ve 2018 yılında artık taşeron sistem ile alım yapılmayacağı için bu kadrolara da işçi alımı yapılacağını belirtmişti.

Sağlık Bakanlığı işçi çalışan alımları bünyesinde 2017 için 9 bin, 2018 için de 10 bin kontenjan olmak üzere 19 bin işçi personel alımı gerçekleştirecek. KPSS adayları için güzel bir gelişme olan bu alımın diğer Bakanlıklara da örnek olmasını diliyoruz.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan TBMM'de yaptığı açıklamada kanser ilaçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Acil servisler için de akşam polikliniği formülü üzerinde çalışıldığı belirtildi. Ayrıca milliyetin haberine göre de 2018 yılı sağlık personeli alımlarının Nisan ayı itibarıyla başlatılacağı belirtildi.

 

Kamu Expres