23 TÜRK HACI VEFAT ETTİ

Sıcaklıkların 50 dereceyi aştığı kutsal topraklarda, Suudi yetkililerin açıklamasına göre, en az 320 Mısırlı, 60 Ürdünlü ve 23 Tunuslu hacı aşırı sıcaklar nedeniyle yaşamını yitirdi. Mekke'de bulunan Türk hacılardan da 23'ünün öldüğü bildirildi. Ölenlerin yanı sıra, 2 binden fazla kişinin sıcak çarpmasına bağlı sağlık problemleri nedeniyle tedavi altında tutulduğu belirtildi.

 

GÖLGEDE 52 DERECE

 

Gölgede bile 52 dereceyi bulan sıcaklıklar nedeniyle Suudi yetkililer, hacıları sürekli olarak uyararak gerekmedikçe dışarıya çıkmamaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Ancak bu önlemlere rağmen can kayıplarının artması, durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor

550 CESET BULUNUYOR

 

Yerel basında yer alan haberlere göre, Mekke'nin en büyük morglarından Al-Muaisem'de şu anda 550 ceset bulunuyor. Sokaklarda ölülerle karşılaşan bazı hacılar, bu anları videoya çekerek Suudi yetkilileri gerekli önlemleri almamakla suçluyor.

 

SUUDİ YETKİLİLER ÖNLEM ALDIK

 

Suudi yetkililer, yaşanan trajediye karşılık olarak ek sağlık ve güvenlik önlemleri aldıklarını belirtti. Mekke'de devam eden hac ibadeti süresince hacıların sağlığını korumak amacıyla daha fazla sağlık personeli görevlendirildi ve sıcak çarpmasına karşı bilinçlendirme çalışmaları yoğunlaştırıldı.

Yeniçağ