24 gün sonra başlıyor cezası 4 bin TL. Araç sahipleri dikkat

Tüm ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu için geri sayım başladı. 1 Aralık tarihinde başlayacak olan uygulama kapsamında, kış lastiği takmayan ticari araç sahipleri 4 bin 69 TL ceza ödemek zorunda kalacak.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın düzenlemeleri gereği, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan tüm araçların kış lastiği kullanması zorunlu hale getirildi. Bu uygulama, kış koşullarında trafik güvenliğini artırmayı ve olası kazaların önüne geçmeyi hedefliyor.

Özel otomobiller için kış lastiği takma zorunluluğu bulunmamakla birlikte, uzmanlar tüm sürücülere kış lastiği kullanmalarını tavsiye ediyor. Kış lastikleri, soğuk hava koşullarında ve kaygan zeminlerde daha iyi yol tutuşu sağlayarak sürüş güvenliğini önemli ölçüde artırıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve ilgili kurumlar, kış lastiği takma zorunluluğunun başladığı tarihten itibaren denetimlerini sıkılaştıracaklarını açıkladı. Kurallara uymayan ticari araçlara 4 bin 69 TL idari para cezası uygulanacak. Bu ceza miktarı, her yıl yeniden değerleme oranına göre güncelleniyor.

Kamudan Haber