30 YILDIR BİTİRİLMEYEN YOL, DÜZCE YE YAKIŞMIYOR!

 

 630 Bin TL proje tutarı olan yolda 2020 yılı sonuna kadar 429 Bin 631 TL harcanmış. Ancak komik ve düşündürücü olan, bir türlü tamamlanamayan yol için Karayollarının 2021 yılı yatırım programında sadece Bin TL ayrılmış olması. Yıllardır tamamlanamayan Akçakoca- Karasu sahil yolu Düzce’nin Karayolları ile olan imtihanlarından biri. 28 yıl önce 1993 yılında yapımına başlanan yol tamamlanmak bilmedi.

Asıl şaşırtan olay ise, yatırımın proje tutarı 630 Bin 46 TL olarak açıklanırken, 2020 yılı sonuna kadar yani 27 yılda yol için 429 BİN 631 TL harcanmış. 2021 yılı için ise Karayolları yatırım programında bu yol için ayrılan ödeneğin sadece Bn TL olması akıllara durgunluk vermişti.

Özellikle yaz aylarında yoğun araç trafiğine sahne olan sahil yolunun Karaburun – Melenağzı geçişinin dar olması nedeniyle can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğunu belirten Bölge halkı, on yıllardır bir türlü bitirilemeyen yolun artık tamamlanmasını istediler.Yıllardır Düzce milletvekillerinin bu konuya duyarsız kalmaları,Düzce ilinie yakışmadığını gösteriyor.

Proje nasıl işleyecekti

Tarihi İpek Yolu güzergahında yer alan Karadeniz Sahil Yolu, bölge ticaretine hareket getirmesinin yanı sıra seyahat sürelerinin, ulaşım maliyetlerinin ve karbon salınımının azalmasına katkı sağlayacaktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı devam eden Karadeniz Sahil Yolu, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'den geçiyor.

Karadeniz Sahil Yolu'nun Sakarya'ya kadar uzatılarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bağlanması hedefleniyordu

Karadeniz Sahil Yolu'nun Ankara 4. Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde kalan 32 kilometrelik Sakarya-Düzce il sınırının, Akçakoca-Düzce-Zonguldak İl Sınırı Yolu'nun 13 kilometresi bölünmüş yol olarak tamamlandı, 19 kilometresi ise proje aşamasına getirildi.

Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda yer alan 60,7 kilometrelik Kaynarca-Karasu-Kocaali-4. Bölge Hududu (Melen ağzı) Projesi'nin 23 kilometresi binder, 23 kilometresi de aşınma seviyesinde olmak üzere toplam 46 kilometresi bitirilerek trafiğe açıldı.

Yolun tamamının ise 2023 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenmişti