Abanoz'dan 'Çiftçi Bayramı' Kutlama Mesajı

 

Akçakoca Chp İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz "Türk çiftçisinin ve Akçakoca köylüsünün 14 Mayıs Çiftçi Bayramını kutluyorum. Çiftçilerimizin hayatlarının hiç değilse bundan sonrasının refah içinde geçmesini diliyorum dedi

 İktidarı çiftçilerimizi rahat etmek şöyle dursun tapusundan edecek ve toprağından koparacak hale getirmiştir.Bir taraftan çiftçinin kullandığı girdilerdeki insafsız fiyat artışı görmezden gelinirken diğer taraftan ürünün para etmemesi şeklindeki iki tarafı keskin bıçak Türk çiftçisini doğrarken, iktidarın ilgisizliği bunun bir politika olduğunu ortaya koymuştur.Bu gidiş çiftçimizin devamlı borçlanmasına ve borcunu aldığı ürün geliri ile değil tapusunu elden çıkararak ödeyecek duruma getirmiştir.

İktidarın  tarım politikası çiftçiyi borçlandırarak toprağını satmaya zorlamak olarak tezahür etmiştir.Türk çiftçisinin sadece Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borcu  milyar lirayı aşmıştır.Diğer taraftan özel bankaların sahipsiz kalan Türk çiftçisine olan ilgisi ise onları tapu devri noktasına getirmiştir.

Çiftçi toprağından kopararak, tarım topraklarının çiftçiyi borçlandırmak suretiyle belirli ellerde ve yabancı sermaye elinde toplanmasına hizmet etmek, milli iktidarların yapmaması gereken uygulamalardır.

Türk çiftçisinin ve Akçakoca  köylüsünün 14 Mayıs çiftçiler gününü tekrar kutlarken itibarlı ve refahlı günlere biran önce kavuşmalarını diliyorum."dedi