AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

Her yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası dolayısıyla Düzce’de de etkinlikler düzenlendi. Düzce ilinde 13.sü kutlanan kutlamalar Belediye meydanından Anıtpark’a kadar mehter eşliğinde yürüyüşle başladı.

Yürüyüş kortejine, Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce vali yardımcısı Hasan Bağcı,Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, DESKKOP Başkanı Ertan Taşlı, Düzce protokol üyeleri ile esnaf ve sanatkarların katıldığı yürüyüş, Düzce Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde yapıldı. Törenlere Anıtpark Meydanı'nda yapılan programla devam edildi.Yürüyüşte Suriyeli vatandaşların yürüyüşü telefonlarına kaydetmeleri dikkat çekti.Ahilik haftası eskiye nazaran az sayıda vatandaşların katılması dikkatlerden kaçmadı.

Mehter eşliğinde Anıtpark’a kadar süren yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Düzce Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı günü anlamına yönelik olarak yaptığı konuşmada, esnaf teşkilatının 60 bin insanı temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizdi. Kayıkçı, esnafların fuar talebini tekrar dile getirdi Kayıkçı  “Düzcemizde ve ülkemizde esnaf ve sanatkarlarımız sadece işleriyle intikal eden kesim değildir. Selçuklu döneminden başlayan esnaf ve sanatkarlar teşkilatı bu ülkenin her zaman mayası olmuş, çimentosu olmuştur. Ülkeyi ayakta tutan, bir arada tutan, ülkemize istikamet çizen bir görevi de asırlar boyu bu teşkilat yerine getirmiştir. Bizim kültürümüzde, bizim medeniyetimizde esnaf ve sanatkar sadece alan, satan, ticaret yapan kişi değildir. Esnaf semtimizin, mahallemizin, sokağımızın ağabeyedir. Manevi değerlerimizin, kültürümüzün, toplumsal yaşamımızın sosyal dayanışma ve adaletin adeta teminatı olmuştur” ifadelerinde bulundu.

Daha sonra ödül törenine geçildi.Törende yıl boyunca ödüle layık görülen Esnaflara ödülleri verildi.Yılın  en yaşlı ahisi 1939 doğumlu Mermer esnafı Ahmet Hakseven oldu.Haksevene Vali Yardımcısı Hasan Bağcı tarafından kaftan giydirildi ve plaketini verildi.Yılın en genç esnafı Ferhat Şahin ve yılın kalfa adayı Ömer Tice’ye plaketini Milletvekili Ayşe Keşir verirken, yılın bayan esnafı Şükran Demir ve yılın çırak adayı Sedat Sağlam’a Belediye Başkanı Mehmet Keleş de  plaket takdim etti.Ödül töreninden sonra son olarak protokol üyeleri esnaf odaları tarafından açılan stantları gezdiler. Fırıncılar odası ve Ayakabıcılar odası standı ilgi çekti. Lokantacılar Odası tarafından yapılan 1000 kişilik ahilik pilavı törene gelen vatandaşlara ikram edildi.Tören düzenlenen etkinliklerle son buldu.