AKÇAKOCA DA DENİZ SEZONU KAPANDI

200 VATANDAŞIMIZI BOĞULMAKTAN KURTARDIK
Akçakoca Belediyesi İtfaiye Amiri Ali Uzunoğlu, Akçakoca sahillerinde yaz boyunca sürdürülen sahil güvenlik faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. “18 Haziran Cumartesi gününden bu yana Akçakoca  sahillerinde başlattığımız çalışmalarda bin 200 vatandaşımızı boğulmaktan kurtardık. Emeği geçen tüm cankurtaran ekibimizi kutluyorum” dedi.

 

KISITLI PERSONELLE ÇALIŞTIK
Uzunoğlu, “18 Haziran Cumartesi günü itibariyle  sahillerimizdeki yerimizi aldık. Vatandaşlarımızın tatillerini huzurlu bir şekilde geçirmeleri adına  , 7 jet ski, 1 Zodyak bot ve 11 cankurtaran personelimizle başarılı bir sezonu daha geride bıraktık. Bu anlamda sezon boyunca başarılı bir çalışma yürüten cankurtaran personelimizi kutluyorum. Çalışmalarımız önümüzdeki sezonda aynı ciddiyet ve kararlılıkla sürdürülecek” diye konuştu.

DIŞARIDAN GELEN VATANDAŞLAR UYARILARIMIZI DİNLEMEDİ
Uzunoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Akçakoca da 7 plajda  yer alan cankurtaran ekiplerimiz olası boğulma vakalarına anında müdahalelerde bulundu. Üç aylık süreçte  200 vatandaşımızı boğulmaktan kurtardık. Bu sezon geçtiğimiz yıllara nazaran boğulma vaksaında çok azalma olması bizleri çok sevindirdi.Buda gösretiyorki bizim çok tıtız bir çalışma ile hizmet verdik.Akçakoca plajlarında en çok kurtarma vakası Karaburun ve Çuhallı plajında oldu.Burada bir şeyi daha ifade etmek istiyorum;Akçakoca ya dışarıdan gelenler olumsuz hava şartlarında cankurtaran ekiplerimizin uyarılarını dikkate almayan vatandaşlarımız oldu,duyarsız vatandaşlarımız bizim çalışmalarımızı engellediği için bunlarala çok uğraştık,ama Akçakoca lı olan vatandaşlarımızın bizlere yardımcı olmalarında çok teşekkür ediyorum.

SEZONU EYLÜL SONUNDA KAPATACAĞIZ


Uzunoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “30-Eylül  Pazar günü itibariyle sahillerdeki faaliyetlerimizi noktalıyacağız. Bu süreçten sonra havanın sıcaklığından hareketle denize girecek olanları uyarıyoruz. Biz öncelikle girmemelerini, girdikleri takdirde de çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Denizin dalgalı olduğu durumlarda ise çeken akıntı olumsuz sonuçlar doğurabilir. İstenmeyen durumlarla karşılaşılmaması adına vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

POLİS VE JANDARMA TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Uzunoğlu “Sahillerimizde denizin büyük  ve dalgalı olduğu zaman Plajın boşaltılmasına Polis ve Jandarma teşlikatı bizlere çok yardımcı oldu,bundan dolayı çok teşekkür ediyorum”

GEÇEN SEZONDAN BU SEZON ÇOK BAŞARILI OLDUK

Uzunoğlu”Geçtiğimiz sezon 800 boğulma vakası,1 ölüm gerçekleşti,bu sezon ölüm olayı olmazken,200 boğulma vakası gerçekleşti.,(Yanlızca denizde Kalp krizi geçiren bir vatandaşımız hastanede vefat etti) Ayrıca hem karada hem denizde Jet Ski ve Cankurtanlar vardı.Yine her Plajda uyarı levhaları koyduk.En önemliside Emniyet teşkilatınında bizlerin yanında olması boğulma vakalarının düşmesinde etkin rol oynadı”

GELECEK SEZON YENİ PROJELERİMİZ VAR

Uzunoğlu “Gelecek sezon Cankurtan sayısını 20 kişiye çıkaracağız,Cankurtan kulelerini koyacağız,7 Jet Ski den hariç 2 adet daha alacağız.Uyarı levhaları halkın görebileceği yerlere monte edeceğiz.Halkımızın Plajlarımızda çok rahatça denize girmelerini sağlamak için elimizden gelen hertürlü gayreti göstereceğiz.Ayrıca deniz suyunun çok temiz olması bu sezon bizim açımızdan çok iyi bir sezon geçirdiğimizi göstergesidir “