BAKIN HANGİ İLİMİZDEDE FINDIK YETİŞMEYE BAŞLADI

Aydın’ın Karacasu ilçesi, doğası, tarihi ve tarım ürünleriyle dikkat çeken bir yer olarak Karadeniz yaylalarını anımsatmaktadır. Bu ilçede, genellikle Karadeniz illerinde yetişen fındık üretimi yapılmaktadır.

 

Fındık üretimiyle 12 yıldır uğraşan Atanur Sancak, "Başlangıçta hevesle başladım ve fındığın burada yetiştiğini görünce devam etmeye karar verdim. Karacasu'da neredeyse yetişmeyecek tarım ürünü yok" şeklinde konuştu. 

 

Sancak, Karacasu Alemler Mahallesi'ndeki bahçesine Ordu, Giresun ve Samsun'dan gelen fındık fidanlarını 7 sıra halinde dikti. "İlçe Tarım Müdürlüğü'nün bahçesinde görünce heveslendim. Verimi oldukça güzel. Getirisi de iyi. Geçen yıl çotanaklarıyla birlikte 8-10 çuval ürün elde ettim. Kilosunu 40 liradan sattım. Gerçekten iyi bir gelir sağlıyor" şeklinde konuştu.

Sancak, "Bu ağaçlar 12 yaşında. Başlangıçta bir hevesle başladım ve yetiştiğini gördüm. Kendi ihtiyaçlarımızı karşıladığımızdan fazlasını elde ediyoruz. Getirisi iyi olduğu için devam ettim. Biraz işçilik gerektiriyor. Toplamak için dikkatli çalışmak gerekiyor. Her bir fındığı tek tek elle topluyorum. Burası, hatta Karadeniz'den daha güzel. Yaz aylarında burada o kadar serin bir esinti olur ki, hiç yaz günleri gibi gelmez" şeklinde sözlerine devam etti.

Fındık tv