Balıkçılar yeni sezonu heyecanla bekliyor

 

Türkiye’de 1 Nisan tarihinde kapanan balık sezonunun 1 Eylül’de açılması beklenirken, sektör esnafı yeni dönemi heyecanla bekliyor.

Yaz aylarında getirilen balık avlanma yasağı nedeniyle sezonu kapatan balıkçılar, yaşanan pandomi yüzünden çok zor durumda kaldıklarını ifade ettiler.

 

 “YENİ SEZON YENİ ÜMİTLE BAŞLAMAK İSTERİZ”

Balıkçılar, yaklaşık 15 gün sonra açılmasını bekleyen yeni sezona ümitle başlamak istiyor. Bol balığın avlanması ile fiyatlarında da düşük olması bekleyen balıkçılar, ancak sıcak hava nedeniyle fiyatların yüksek olabileceği belirtti. Akçakoca’lı balıkçı Sinan Alpan , “1 Nisan sezonumuzu kapanır ve Eylül 1’de açılır. Yeni sezonu için ümidimiz çokça bolca balık olmasıdır. Yasa dışı avlananların önü kesilebilirse balık bol olur. Balık bol olunca fiyatta düşer. Umarım yeni sezonda geçtiğimiz sezona göre vatandaşlara ucuza balık verebileceğiz. Ayrıca fazla balık tutulması için havanın da soğuması lazım. Şimdi hava sıcak olduğu için balık avlanamıyor. Bu balıklar bu süreçte başka denize akabiliyor. Yeni sezonun başlarında da böyle sıcak hava devam ederse balık sezonu pahalı başlayacak. 15 gün sonra palamut başlar ve çok çıkarsa sezonun iyi gideceği anlaşılacak. Ama ümidimiz çok balığın avlanması ve az fiyatlı olmasıdır” diye belirtti.

Alpan tezgahtaki balıklar içinde şunları söyledi”Şuan bulunan balıklar çok fiyatlıdır. Çupra 40 lira, Levrek 45 lira, sardalya 35 lira gibi bir fiyatta satılıyor. Bu süreçte balığın az bulunması nedeniyle fiyatlar yüksek” dedi.