BAŞKAN ABANOZ' UN 17 AĞUSTOS TA YAŞANAN DEPREMLE İLGİLİ MESAJI

Akçakoca Chp İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz ,17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 22. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Abanoz, acıların halen ilk günkü gibi kalplerde ve hafızalarda tazeliğini koruduğunu dile getirdi.

 

Marmara depreminin üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen depremde kaybedilen vatandaşlarımızın acılarının ilk günkü gibi kalplerde ve hafızalarda tazeliğini korumaya devam ettiğini dile getiren Başkan Abanoz, depremin yıl dönümünde, derin hüznün ve acının bir kez daha yüreklerde yaşandığını ifade etti.

 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve başta Gölyaka İlçesi  olmak üzere tüm Düzce’yi  etkileyen 7.4 şiddetindeki Doğu Marmara depreminde Düzce Merkezde 118, Gölyaka İlçesinde 105, Cumayeri İlçesinde 30, Gümüşova İlçesinde 12, Çilimli İlçesinde 5 olmak üzere toplam 270 kişi hayatını kaybetmiş,  1157 kişide yaralanmıştı. Daha bu depremin yaraları sarılmadan, enkazları kaldırılmadan yaklaşık 3 ay sonra yaşanan 12 Kasım Düzce depreminde de başta Düzce Merkez ve Kaynaşlı İlçesi  olmak üzere il  genelinde 710 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 bin 679 kişide yaralanmıştı

 

 “Düzce’de  17 Ağustos ve 12 Kasım  12 Kasım  depremleri çok acılar bıraktı, depremler konusunda bilinçli olma ve tedbirlerimizi alma zorunluluğunu bizlere net olarak göstermiştir. Deprem yıldönümleri unutulmayan ve ders alınması gereken günlerdir. Bunları hiç unutmadan depreme karşı hazırlıklı olmamız, bilimsel çalışmaları önemsememiz ve uygulamamız gerekmektedir”

Bir daha bu büyük acıları yaşamamak adına yaşadıklarımızı unutmadan önceden alacağımız tedbirlerle önleyebiliriz. Depreminin 22. yıldönümünde, ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni eder, hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet dilerim” İfadelerini kullandı.