Başkan Şahin-12 Kasım Düzce depreminin 22. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Gölyaka Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Abdullah Şahin :12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin 22. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Depremde hayatını kaybedenler vatandaşlar için başsağlığı dileyen Başkan Şahin Mesajında :Düzce İlimiz 1. Derece deprem kuşağı üzerindedir. Bu gerçeği göz önünde tutarak, yasal, idari ve uygulamaya dönük kararlara ve tedbirlere uymak toplumumuzun önümüzdeki süreçteki depremlerle birlikte, ama sorunsuz yaşaması açısından hayati önemlidir.

Herkesin, geçmişteki acı tecrübeleri unutmadan, üzerine düşeni yerine getirmesi, yaşanan bu acılardan ders çıkartması, depreme karşı hazırlıklı bir toplum haline gelebilmek için daha hızlı hareket etmesi zorunludur. Afetler oluşmadan önce gerekli tedbirlerin alınması gerekir. “Deprem Öldürmez Bina Öldürür” sözünü asla unutmamalıyız.

Bu vesileyle;12 Kasım Depreminin yıldönümünde, böyle bir acının ilimizde ve ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.

Gölyaka'da 17 Ağustos ta 105 ,12 Kasım'da 26  Toplamda 131 kişi hayatını kaybetmiştir