CHP den Sert Açıklama "Seçim çalışmalarımız engellenmek isteniyor"

Teber, Seçim Bürosu’nda düzenlediği basın toplantısında, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Genel Seçimler için yürüttükleri seçim kampanyalarının bir takım kişi yada kişilerce engellenmek istediğini belirterek, Düzce’de şehir içerisinde bulunmakta olan bilboardlarda ki hem partisinin hemde Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin posterlerinin asıldığı bilboardların bir şekilde kapatıldığı, kamuflaj edildiği, üzerlerinin çizildiğini ifade etti. 


Doğru dürüst seçim kampanyası yürütemediklerini açık bir dille ifade eden Teber, "Bizler demokratik ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşan bireyler olarak en doğal hakkımız olan seçim kampanyalarımızı doğru bir biçimde yürütemiyoruz. Öncesinde seçim çalışmalarında kullanmak istediğimiz seçim bürosu bulma konusunda bize bir çok kez hendek atlatan kişiler, hükümet yada mahalle baskısı yüzüne seçimlerini Ak Parti’den yana kullanmaktadırlar. 7 tane seçim bürosu için görüşme yaptığımız kişiler önce bize onay verdiler, temizliğini yaptık, cam giydirmelerini sipariş ettik fakat sonrasında ertesi gün “Kusura Bakmayın Size Veremiyorum” diyerek bir kaç gün sonra baktık ki o seçim bürosu için görüştüğümüz yer Ak Parti’nin seçim bürosu olmuş. Geçen günlerde ise yine Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce’nin raket diye tabir edilen reklam panosuna ise bir saldırı oldu. Suratı çizilen raket bilboardun ardından ise Aziziye Mahallesi’nde bulunan Muharrem İnce’nin bilboardunun üzerine Düzce Belediyesi’ne ait ve geçtiğimiz yıl düzenlenen bir festivalin reklam afişini vidalama suretiyle kimliği belirsiz kişi veya kişilerce asıldığını fark ettik. Bu tarz olayların karşısında inanın üzülüyoruz" diye konuştu.

Demokratik bir seçim süreci olmadığını yineleyen Cumhuriyet Halk Partisi Düzce 1. Sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber, " Bakıyorsunuz ki şu anda ruhsatı olan yada olmayan tüm binalarda Recep Tayyip Erdoğan’ın resimleri, daha düne kadar bütün bilboardlarda Recep Tayyip Erğodan’ın resimleri duruyordu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler bu yarışta kimseyi engellemiyoruz. Ama bizim de aynı şartlarda yarışabilmemiz gerektiğini savunuyoruz. Sağa döndüğümüzde Recep Tayyip Erdoğan, sola döndüğümüzde Recep Tayyip Erdoğan afişleriyle her yeri donattılar. Adil bir yarış olduğunu düşünmüyoruz. Bakın hemen hemen her yerde Ak Parti’nin ufak bayrakları asılı. Normal kural neyse herkes ona uymak zorunda. Ama dinleyen kim?” dedi.