DKMP'den avcılara önemli duyuru

Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı DKMP, yeni döneme ilişkin kurallar ve detayları kamuoyu ile paylaştı.

Bu sezon, 28 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte avcıların uyacakları yönergeler, av hayvanı sınırlamaları ve av sahaları netlik kazandı. Avcılar, bıldırcın, üveyik, saksağan, yaban domuzu gibi birçok hayvan türü için 26 Ağustos'tan itibaren doğada olacaklar.

Ancak avcıların dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunmakta. Avcılık faaliyetleri belirlenen günlerde, yani çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde yapılacak. Yaban domuzu için ayrı bir istisna bulunmakta ve salı günleri de avcılık faaliyeti için izin verilecek.

Bu sezonun en önemli ayrıntılarından biri, avcıların gerekli izinleri kolayca alabilmesi için sunulan Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS) ve Avcı Avlakta mobil uygulaması (AVA). Bu platformlar ve belirtilen çağrı merkezi üzerinden tüm izin işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilebilecek.

DKMP, doğanın dengesini koruma amacıyla belirlenen bu kuralların avcılar tarafından titizlikle uygulanmasını bekliyor ve doğal yaşamın sürdürülebilirliği için avcılara büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlatıyor.