Duayenler Düzce Üniversitesi’nde Buluştu

Düzce Üniversitesi tarafından iletişim kavramına yeni bir bakış açısı getirmek ve iletişimi tüm boyutlarıyla değerlendirmek amacıyla düzenlenen “#iletişimekimi” etkinliklerinin ikinci gününde, iletişim, sanat ve medya dünyasının duayenleri Düzce Üniversitesi’nde buluştu.

 

İletişime yeni bir soluk getiren “#iletişimekimi etkinliklerinin ikinci günü, açılış konuşmalarıyla başladı. Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Nurgül Soydaş, yaptığı açılış konuşmasında, iletişimi yeni perspektiflere ihtiyaç duyulan dinamik bir bağ şeklinde nitelendirerek organizasyona destek veren herkese teşekkür etti.

 

Programda konuşan Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Hasırcı, Düzce Üniversitesi’nin koordine ettiği Milli Oyuncak süreciyle ilgili bilgiler paylaştı. 4 Mart 2019 tarihinde düzenlenecek Milli Oyuncak Ar-Ge Proje Pazarı’na ürün, fikir ve prototiplerle tüm katılımcıları beklediklerini söyleyen Doç. Dr. Hasırcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı liderliğindeki sürecin sonunda Milli Oyuncağın oluşturulmasının planlandığını sözlerine ekledi.

 

Programda bir konuşma gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, önemli bir organizasyonda öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İletişimi en temel özelliğiyle, kendini başka birisinin yerine koymak şeklinde tanımlayan Rektör Çakar, yıldan yıla iletişimin değişse de insanın insanı anlayabilmesinin en önemli yolunun, kendisini başkalarının yerine koymaktan geçtiğini vurguladı.

 

Açılış konuşmalarının sonrasında, DÜBİT Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş’ın moderatörlüğünde Milli Oyuncak Süreci, Oyuncak ve Çocuk Etkileşimi konularının konuşulduğu panele geçildi.

 

Oturumlarda; DÜBİT Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Hasırcı, “Oyun/ Oyuncak Serüveni” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.  Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Üyesi Hasan Hüseyin Ciritcioğlu, “Çocuk-Oyuncak Fiziksel Etkileşimi ve Oyuncak Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler” konusunda önemli bilgiler aktarırken, Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Açelya B. Gönüllü, “Oyuncağın Dönüşümü” konusuna değindi.  Yine Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Dr. Zeynep Seda Çavuş “Oyun/ Oyuncağın Tarihsel Gelişimi ve Toplumsal Birliktelik Sağlanmasındaki Rolü” başlıklı sunumuyla programa katkı sağlarken, Bemi Oyuncak firması sahibi Ali Kamberoğlu ise “Ulusal ve Evrensel Bağlamda Oyun Oyuncak Uygulamaları” konulu konuşmasıyla katılımcıları bilgilendirdi.

 

Düzce Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk’ün moderatörlüğündeki bir başka oturumda ülkemizin iletişim alanındaki önemli isimlerinden Banu Noyan, Organizasyon ve İletişim hakkında tecrübelerini paylaştı. Banu Noyan, “Yaptığımız iş, pardonu olmayan bir alan. Onun için herhangi bir etkinlik, organizasyon veya program için çok iyi çalışarak hazırlanmak gerekir.” şeklinde konuştu.

 

Türk sinemasının ünlü ismi Nuri Alço ise, “Yeşilçam, Sinema ve İletişim” başlıklı söyleşisiyle öğrencilerle buluştu. Düzce Üniversitesi’ne üçüncü kez geldiğini belirten Nuri Alço, 300’ün üzerinde sinema filminde rol aldığını ifade ederek geçmiş dönemdeki Yeşilçam’ın daha sevgi ve saygıya dayalı, sıcak bir ortamı olduğunu dillendirdi. Kötü karakterler canlandırmasına rağmen gençlere uyuşturucudan uzak durmalarını tavsiye eden usta oyucu, Düzce Üniversitesi öğrencilerinin sorularını yanıtlayarak söyleşisini sonlandırdı.

 

Günün öğlenden sonraki programında “#iletişimekimi” organizasyonuna destek olan sponsorlara Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç tarafından ödülleri takdim edildi. Daha sonra Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki’nin moderatörlüğünü üstlendiği programda, NTV Radyo’dan İrem Gökbudak  “Sosyal Medyada İletişim Anlayışı”, Show TV Magazin Servisi Haber Müdürü Ömür Sabuncuoğlu ise, “Magazin, İletişim ve Medya”, başlıklı sunumlarıyla iletişime farklı bir bakış açısı getirdi.

 

Âlem FM’den sevilen radyo programcısı Serdar Gökalp de “#iletişimekimi etkinliklerinde öğrencilerle bir araya geldi. İçten sohbetiyle radyo ve iletişim dünyası hakkında söyleşide bulunan Serdar Gökalp, esprili üslubuyla öğrencilere eğlenceli anlar yaşattı.

 

Programın son bölümünde ise ülkemizdeki iletişimin duayenlerinden Betûl Mardin, Düzce Üniversitesi’ne konuk oldu. Rektör Çakar, Betûl Mardin’i makamında ağırladı ve sonrasında Cumhuriyet Konferans Salonu’ndaki programa geçildi. Programda, kendi hayat hikayesinden örnekler veren Betûl Mardin, ailelerin çocuklarına destek vermeleri halinde çocukların tüm zorlukları aşacağını dile getirerek kız çocuklarının okutulması gerektiğine dikkat çekti.

 

Program sonunda Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi adına Betûl Mardin’e değer ödülünü takdim etti. Programda Rektör Çakar, Betûl Mardin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin ile davetli konuşmacılar tarafından günün anısına #iletişimekimi pastası kesildi.

 

Etkinlikler kapsamında Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, radyo programcısı Serdar Gökalp’in Düzce Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirdiği Alem FM’deki canlı yayına da konuk oldu. Düzce Üniversitesi’nin ihtisaslaşma faaliyetleri, sosyal farkındalık oluşturan projeleri ve öğrencilerle buluşma etkinliklerinden söz eden Rektör Çakar, Düzce Üniversitesi ile ilgili çeşitli bilgiler aktardı.

 

Programda, Düzce Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda farklı ilgi alanlarına yönelik kurulan atölyeler de katılımcılara yeni bakış açıları sundu.