DÜZCE BAROSU YENİLENEN HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI

Düzce Barosu’nun yeni yapılan ek hizmet binası Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve çok sayıda baro başkanının katılımı ile gerçekleşti.
Azade Ay ise, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Düzce Barosu yeni katılımlar ile her geçen gün büyümektedir. Bu irtifa ile Düzce Baromuz, 212 Avukatımız ve 34 stajyer avukat arkadaşımız bulunmaktadır. Göreve başladığım 2016 yılı ekim ayı sonunda ilk olarak mevcut baro binamızın yetersiz olduğunu keşfettik. Hizmete girmesi için neler yapılabileceğini arkadaşlarımızla değerlendirdik. Düzce’de kat artışına olanak sağlayan imar değişiklikleri bizi bugün açmış olduğumuz hizmet binamıza taşımıştır. Bu süreçte yoğun bir çaba ile yönetim kurulum ve ben, sayın belediye başkanımızın ve il yönetim kurulumuz bize destek verdi.. Bu çalışmalar sonucunda takriben 140 metrekare olan hizmet alanımız, açık alanlarla bin 535 metrekareye, kapalı alan olarak da bin 394 metrekareye yükselmiştir. Buna paralel olarak, 300 kişilik bir konferans salonu ve bir toplantı salonu, ideal bilimler için bir alan, baro komisyonları için ayrı ayrı düzenlenen toplantı ve çalışma odaları, disiplin kurulu duruşma salonu, adli yardım ve CMK hizmet odaları ve meslektaşlarımızın bir araya geleceği bir kafeterya hizmete açılmıştı. Bu hizmet binasıyla yaratılan alanlardaki amaç, Düzce Barosunun tüm mensupları ile birlikte gelişmesi, dönüşmesi ve etkinliğinin artması, mesleğimize yeni katılan meslektaşlarımızın, en iyi şekilde mesleğe hazırlanması, vatandaşlar ve baro arasındaki bağın güçlendirilmesi için gerekli imkanların yaratılması olduğu açıktır. Bu anlamda hizmet binası baromuz için bir taşınmaz değildir. 


Daha derin bir anlam ve amaç taşımaktadır.” Konuşmaların ardından avukatlık mesleğinde 20.yılını dolduran avukatlara plaketleri takdim edildi. Program, protokol mensuplarının toplu fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.