Düzce İl Özel İdaresindan Heyelan Müdahalesi

Düzce İl Özel İdaresi  ekipleri, Yığılca,Kaynaşlı,Çilimli deki  yol ulaşım hizmetleri müdürlüğü tarafından çalışmalar yapıldı.Bu çalışmalar kapsamında yapılan çalışmalar şunlardır

ÇİLİMLİ DEKİ ÇALIŞMALAR

Düzce İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, Çilimli İlçesi Vakıf Köyü ile Düverdüzü köyleri arasında bulunan yollarda malzemeli bakım, onarım ve sıkıştırma çalışmaları yapıldı.

Bu kapsamda ekipler, onarım ve malzemeli bakım işlemlerinden sonra yolların iş makineleri ile sıkıştırılarak, bozulan ve çökme riski bulunan yerler titizlikle onarıldı.

YIĞILCA DAKİ ÇALIŞMALAR

 

Düzce İl Özel İdare  ve  Yığılca İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, Yoğunpelit Köyü'nde meydana gelen heyelana hızlı bir şekilde müdahale ederek gerekli dolgu çalışmasını tamamladı. Bu sayede heyelan bölgesi stabilize edilerek yeni kaymaların önüne geçildi.

 

Ekipler, heyelanların tamamen onarılması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, bölgede tekrarlanma riskinin minimize edilmesi için de gerekli kontroller yapılıyor.

 

KAYNAŞLI DAKİ ÇALIŞMALAR

 

Düzce İl Özel İdare ve  Kaynaşlı İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri tarafından Darıyeri Mengencik Köyü'nde yol bakım ve reglaj çalışmaları tamamlanarak köy yollarını daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

Çalışmalar kapsamında yol kenarındaki çalılar temizlendi, yol genişletildi, bozuk zeminler düzeltildi ve yol yüzeyi pürüzsüz hale getirildi.

Düzce İl Özel İdare  Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Samandere Köyü'nde meydana gelen heyelana karşı harekete geçerek bölgede dolgu çalışmalarına başladı. Heyelan bölgesi titiz incelemelerle stabilize edilerek, olası yeni kaymaların ve tekrarlanma risklerinin önüne geçilmesi için gerekli çalışmalar devam etmektedir.

 

Düzce İl Özel İdare Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Kavakbıçkı Köyü yol kenarlarında bulunan kanalları titizlikle temizleyerek köyün yollarını daha güvenli hale getirdi. Çamur, kum ve diğer materyallerden arındırılan kanallarda gerekli onarımlar yapılarak sağlamlıkları ve işlevsellikleri de artırıldı. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, tüm köylerde yol kenarında bulunan kanalların düzenli olarak temizlenmesi ve bakımı için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

MERKEZ KAZUKOĞLU

Düzce İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, kum ve toprak dolgu malzemeleri kullanılarak Kazukoğlu Köyü Camii çevresinde yükseklik dengelenmesi ve dolgu çalışmaları yapılmıştır.