DÜZCE’DE VOLEYBOL HAKEM KURSU AÇILACAK

Düzce’de voleybol aday hakem kursu açılıyor. Aralık ayında açılması planlanan aday hakem kursu için öncelikle Voleybol Federasyonu MHK kurulunun  yeniden oluşması bekleniyor.

TALEPLER VAR

Düzce Belediyespor’un kapanmasının ardından Düzce ilinin erkekler ve kadınlar kategorilerinde  liglerde temsil edilememesine rağmen voleybol hakemliği için  taliplerin olduğunu söyleyen Türkiye Voleybol Federasyonu İl Temsilcisi Erdal Bostancı “ Maalesef Düzce Belediyespor’un kapanması ile birlikte Düzce ili artık hem erkeklerde ve hemde kadınlar kategorisinde  1. ligde temsil edilemiyor. Düzce çok büyük bir şansı kaçırdı. Her şeye rağmen ilimizde voleybol çok seviliyor. Gelecekte Düzce’nin tekrar  liglerde temsil edileceğine gönülden inanıyorum. Voleybol hakemliği için çok sayıda talipler geliyor. Ben konuyu Federasyonumuza bildirdim. Yeni MHK’nın oluşmasının ardından  Aralık ayında Düzce’de voleybol aday hakem kursu açacağız. Konu ile ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağım. Kursumuza müracatlar 20 Aralık tarihine kadar sürecek”dedi.

VOLEYBOL HAKEMİ NASIL OLUNUR?

Voleybol hakemi olmak isteyen adaylar Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Gençlik Spor İl Müdürlükleri kapsamında açılan voleybol hakem kurslarına katılmaları gerekmektedir. Bu kursların her ilde açılma zamanları farklıdır. Talep etmeniz durumunda başka illerdeki kurslara da başvuru yapabilirsiniz. Voleybol hakemliği kursuna başvuru yapmak isteyen adaylar, aşağıda vermiş olduğumuz belgeler ile yine aşağıda vermiş olduğumuz başvuru şartlarını sağlamaları durumunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler. Kursun süresi 5 gün olup, bu süre zarfında toplamda 40 saat ders verilmektedir.

VOLEYBOL HAKEMLİĞİ KURSLARI 2021

Kurslarda merkez hakem ve gözlemci kurulu tarafından görevlendirilecek kurs direktörü ve hakem eğitmeni görev almaktadır. Kurslarda; baskı materyal, görsel video ve saha uygulamalı olmak üzere 3 çeşit yöntem ile eğitim verilir. Her kursiyerin 8 saat kursa katılmama hakkı bulunmaktadır. Kursiyerler kursun sonunda yazılı sınava tabi tutulmaktadırlar. 60 dakika süren yazılı sınavdan en az 70 puan almayı başaran kursiyerler, aday hakem olmaya hak kazanmaktadırlar.

VOLEYBOL HAKEMİ OLMA ŞARTLARI NELERDİR 2021?

Voleybol hakemi olmak isteyen kişiler kurslara katılabilmek için bazı şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. Bu başvuru şartları aşağıda maddeler halinde verilmiştir.

 

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.

En az Lise veya Dengi okullardan birisinden mezun olmak.

19 yaşından gün almış ve 31 yaşından (yaş hesabında içinde bulunulan takvim yılının 31 Aralık tarihi baz alınır) gün almamış olmak (30 yaşını aşan süreyi faal sporcu veya antrenör olarak geçirenler için 36 yaşından gün almamış olmak).

Adli sicil kaydı bulunmamak.

Disiplin kurullarınca 6 ay veya daha uzun süreli cezalandırılmamış olmak.

Voleybol Hakemi Olmak İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

Her il müdürlüğünde başvuru için gerekli belgeler değişiklik göstermektedir. Genellikle sabıka kaydı, diploma fotokopisi, sağlık raporu, başvuru dilekçesi, fotoğraf ve kimlik fotokopisi talep edilse de bunlara ek olarak bazı belgeler istenebilir. Bu sebepten başvuru yapmak isteğiniz müdürlükten istenilen belgeler ile ilgili bilgi almanız daha sağlıklı olacaktır.

Kenan Işık