Emniyet 2 Bin Komiser Yardımcısı Alımı

Polis Akademisi Başkanlığı Komiser Yardımcısı alımı yapacağını 26 Temmuz 2016 tarihinde duyurdu. Yapılan açıklamaya göre 200’ü kadın, 1.800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 ilk derece amirlik eğitimi (komiser yardımcısı adayı) öğrenci alımı yapılacaktır.

Ön başvurular 27 Temmuz – 05 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Ön başvuru sonuçları 18 Ağustos tarihinde ilan edilecektir. Ön başvuruda bulunan adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 75.00 TL (Yetmiş beş Türk Lirası) 27 Temmuz 2016, 05 Ağustos 2016 tarihleri arasında yatırmaları gereklidir.

Başvuru şartları şöyle sıralandı: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 2015 ve 2016 yılı KPSS lisans P3 puan türünden (70,000) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için en az (63,000) taban puanı almış olmak.

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1988 ve sonrası doğanlar) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmış olmamak, Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak, Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak şart.

 

  Kaynak: