(Görüntülü) Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi,TEKNOFEST Adana’da

 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde 10. kez düzenlenen TEKNOFEST, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda milyonlarca teknoloji tutkununu bir araya getiriyor.

"TEKNOFEST ile Gelecek Sensin” temalı, Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST teknoloji yarışmaları bu yıl, 49 ana kategori, 127 alt kategoride gerçekleştiriliyor. Yeniliğe ve teknolojiye büyük önem veren Akçakoca  Orhan Özdemir Fen Lisesi    bu prestijli organizasyonda etkili ve başarılı tanıtım faaliyetleriyle dikkat çekiyor.

TEKNOFET Adana’nın ilk gününde;    Düzce Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesinde açılışı yapılan yeni eğitim birimleri ve XR (genişletilmiş gerçeklik) laboratuvarı, eğitimde teknolojinin kullanılması anlamında projeleri ziyaretçilerle paylaşıldı. Ülke genelinde AR (artırılmış gerçeklik) ve XR (genişletilmiş gerçeklik) tabanlı eğitim uygulamalarına Küre şeklinde düzenlenen laboratuvar, öğrencilere ders konularını 3 boyutlu sanal ortamda deneyimleme fırsatı sunuyor. 

Toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen TEKNOFEST, 6 Ekim 2024 tarihine kadar teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konulardaki söyleşi ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.