(Görüntülü) AKÇAKOCA’DA İŞTEN ÇIKARILAN 112 İŞÇİ, PROTESTOLARINA DEVAM EDİYORLAR

 

 Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki özel bir boru fabrikasında işten çıkarılan 112 işçi, geçtiğimiz günlerde aileleri ve Akçakoca Chp ilçe başkanı Tuğrul Abanoz unda katıldığı fabrikanın önünde aileleriyle birlikte eylem yapmışlardı İşçiler, fabrika yönetimini ve üyesi oldukları Türk Metal Sendikası'nı protesto etmişlerdi.

Akçakoca'daki Ümran Boru Fabrikası'nda işten çıkartılan 112 işçi, aradan bir hafta geçmesine rağmen bir ilerleme kaydemediklerinden üyesi oldukları Türk Metal Sendikası'ndan destek alamadıklarını dolayı bugün Akçakoca Çuhalı Çarşısında  Pandemi kurlallarına uyarak saat 21.00 de aileleri ile birlikte toplanarak,geçtiğimiz gün yapılan eyleme destek veren Akçakoca Chp İlçe başkanı Tuğrul Abanoz ve Yönetim kurulu üyesi Orçun Kazancı ile Merkez çarşısına kadar sloganlar atarak  yürüyerek , Türk Metal Sendikası yöneticilerini istifaya davet ettiler.

Yürüyüş sonunda bir basın açıklaması yapan  Aydın Özver "“Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Ayrılmış olduğumuz fabrikamıza karşı herhangi bir kötü bir amacımız yok. Tek amacımız ekmeğimize sahip çıkmak ve fabrikaya sahip çıkmak. Yıllardan beri süregelen bu toplu çıkarmalardan dolayı, Akçakoca halkı olarak ve Türkiye vatandaşı olarak yorulduk, usandık. Cebimizde beş kuruş para olmadan biz bayramı geçirdik. Çok buruk şekilde geçirdik üyesi olduğumuz Türk Metal Sendikası'nı göreve davet ediyoruz” dedi.

İşçiler Chp yönetimine teşekkür ettiler

Mağdur olan işçiler Akçakoca'da siyasi olarak Chp li yöneticilerin kendilerine sahip çıktığını diğer siyası ve stk ların sessiz kaldıklarını da ifade ederlerken,Chp yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür ettiler