(Görüntülü) Gümüşova Chp,"İlçemizde Taş Ocağı İstemiyoruz"

Gümüşova Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hasan Altunbaş, 03.07.2024 Çarşamba Günü Aktiva madencilik Taşeronu Ayhan Yaşa adlı firma yetkilileri D-100 karayolu Gümüşova Hendek yolu 3. KM'sine iş makineleri ile gelerek, taş ocağı çalışmalarına başlatıklarını ve köylüler bu konuya el koyarak iş makinelerini bölgeden uzaklaştırıldığı söyledi

Başkan Altunbaş şunları aktardı

İlçemizde Taş Ocağı İstemiyoruz

Aktiva madencilik Taşeronu Ayhan Yaşa adlı firma yetkilileri D-100 karayolu Gümüşova Hendek yolu 3. KM'sine  03.07.2024 Çarşamba Günü iş makineleri ile gelerek, taş ocağı çalışmalarına başlamışlardır. 

Çalışmayı haber alan Gümüşova Halilbey, Soğuksu ve Yeşilyayla Köyleri ile Hendek Çukurhan ve Beylice Köyleri Muhtar ve köy sakinleri olay yerine giderek, bölgede taş ocağı açılmasını istemediklerini ve çalışmanın derhal durdurulması konusunda taleplerini kolluk kuvvetlerine ve firma yetkililerine bildirmişlerdir.

Aynı zamanda CHP Gümüşova İlçe Baskani Hasan Altunbaş ve İlçe Yoneticisi Serdar Baba'da köylülere destek olmak için bölgeye gelmiştir. 

Firmanın izinsiz şekilde köy sakinlerine ait araziye iş makinesi sokmalari sonucu çalışma şuan için durdurulmuş ve iş makinesi bolgeden uzaklaştırılmıştır. 

Bölgede yapılacak olan taş ocağı; özellikle Gümüşova İlçe merkezi ve civar köylerde yaşamı ve doğal havayı olumsuz etkileyecek, çalışma sırasında Orman tahrip edilecek, İski Su Havzasi kirlenecek ve uluslararası karayolu olan D-100 karayolu ulaşımı tehlikeye düşürülecektir.

İski Havzası olması munasebeti, Eşsiz Orman Zenginligi, D-100 karayolunun tam üzeri ve yaşam alanlarına çok yakın olması sebebiyle bu bölgede asla taş ocağı açılmasina izin vermeyeceğiz.



Bizler bu kapsamda CHP Gümüşova Örgütü olarak; İlçemize Bağlı Halilbey, Soğuksu ve Yeşilyayla Köylerini vede özellikle İlçe Merkezimizi olumsuz etkileyecek olan Taş Ocağı girişimine karşı tepki gösteren köylülerimizin yanında olduk.

Bölgede yapılması planlanan taş ocağı ; Gümüşova Kalıcı Konutlar, Yeni ve Merkez Mahallelerinde havadaki oksijen oranını değiştirecek, insanlarımızın toz solumasina sebep olacak, bitki örtüsünün, meyve ve sebzelerin kurumasına sebep olacaktır.

Bölgede batıdan doğuya sürekli esen rüzgar, tozlu havayı ilçemizin her köşesine ulaştıracaktır.

Çalışmalar sırasında patlatılacak olan dinamitler sosyal yaşamı olumsuz etkileyecektir.

Gökyüzünde asılı olan tonlarca toz yığını yağmurlarla birlikte içme sularımıza karışacak ve çeşitli hastalıklara sebep olacaktır.

İlgili konuda örgütlü olan köylerimizin yanında olduğumuzu bildiriyor, ilçe merkezindeki vatandaşlarımızın ve yerel yöneticilerimizin dikkatini bu hayati konuya çekiyoruz.