GÜLER YÜZ, SAMİMİYET MİLLETİN KAPISINDA!

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulan Açık Kapı Bürosu, Düzce Valiliği bünyesinde 15.03.2018 tarihi itibariyle Valilik Ana Hizmet Binasında faaliyete geçmiş olup, 226 gündür hizmet vermektedir.

Açık Kapı Bürosu’nun hizmetlerinin ve performansının değerlendirilmesine yönelik Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı V. Adem Keleş ve Açık Kapı Bürosu personelleri katıldı. Toplantıda; Açık Kapı hizmetlerinin vatandaşlarımıza etkin bir şekilde verilmesine yönelik kararlar alındı.

 

"Açık Kapı Milletin Kapısı" felsefesiyle çalışan Açık Kapı Bürosu vatandaşlarımızın talep, öneri ve sorunlarını dinleyerek ve değerlendirmeye alarak işlemlerini gerçekleştirmektedir. Vatandaşlarımız Açık Kapı Bürosuna bizzat başvuru yaparken aynı zamanda “www.acikkapi.gov.tr” internet adresinden de 7/24 başvuru yapabilmektedir.

SİZİN İÇİN AÇIK KAPIDAYIZ!

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığımız tarafından 23.07.2018 tarihi itibari ile Açık Kapı Bürolarının uyuşturucu ile mücadelede etkin bir şekilde kullanılması için çalışmalar başlatılmıştır. Bu kapsamda Açık Kapı Büroları;

* talep ve şikayetlerin alınması,

* sisteme kaydedilmesi,

* takip ve koordinesiyle raporlanması, süreçlerinde etkin bir şekilde kullanılması kararı alınmıştır.

 

 

KAPILAR ENGEL DEĞİL ÇÖZÜM OLDU!

Bugüne kadar Düzce Açık Kapı Bürosuna “www.acikkapi.gov.tr” internet adresimizden, Açık Kapı mobil uygulamamızdan ve Açık Kapı Büromuzdan toplam 706 başvuru gerçekleştirilmiştir. Bu başvurulardan 485 tanesi olumlu sonuçlanmıştır. Bunlara ek olarak 2290 vatandaşımız da danışma ve mihmandarlık hizmeti almak için büromuza müracaat etmiştir.

İlimizdeki başvuruların 74,41’i (532 kişi) Devletimizin sunduğu sosyal hizmetlerle ilgili talepler oluşturmaktadır. Bunu 6,29’luk (45 kişi) bir oranla Yerel Yönetimlerimizin sunduğu hizmetlerle alakalı talepler ve 5,87 (42 kişi) ile de Çalışma ve Sosyal Güvenlik konularındaki başvurular takip etmektedir. 20 Oranındaki diğer başvurular ise Emniyet ve Güvenlik, Eğitim, Sağlık, Orman ve Su İşleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Tapu ve Kadastro, Enerji, Çevre ve Şehircilik ve Valilik Hizmetleri gibi birçok farklı hizmet alanında olmuştur.