Gümüşova ilçesine ilk noter açıldı.

 

 

Vatandaşların ilçeye noterlik açılmasından dolayı çok memnun olduğunu belirten noter Safiye Arzu Parlakgöz, "Sadece Gümüşova'ya  hizmet vermiyoruz. Başka ilçelerden işlem yaptırmak için gelenler de oluyor. Noter hizmetini vatandaşların  ayağına getirdik" dedi.

Noterlik dairesinin, PTT karşısında hizmet verdiğini dile getiren Parlakgöz, "Noterlik dairemizde ikinci el araç satış işlemleri, sıfır kilometre araç tescili, mirasçılık belgesi düzenleme, vekaletname, ihtarname, vasiyetname, ticari defter tasdiki ve taşınmaz satış vaadi sözleşmesi gibi bilinen birçok işlem yapıldığı gibi, taşınır rehin işlemleri, e-tespit işlemleri, emanete alma işlemleri gibi pek çok işlemi yapıyoruz. Gümüşova  halkı çok içten ve yardımsever. Gümüşova halkına hizmet etmekten mutluyum" şeklinde konuştu.

Gümüşova’da  yaşayan vatandaşlar ise noterlik açılmadan evvel başka ilçelere gitmek zorunda kaldıklarını aktararak Gümüşova  noterliğinde, işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Nevzat Keleş