Gümüşova Muhtarları Çanakkalede

Gümüşova  Belediyesi, Çanakkale Kara Savaşlarının 103. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği ziyaretlerin son gününde Gümüşova köy ve mahalle  muhtarlarını Çanakkale’ye götürdü.

 

Gezi programı Rumeli Mecidiye Tabyası ve Seyit Onbaşı, Sargı Yeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı ve Çanakkale Simülasyon Merkezi başta olmak üzere Tarihe Saygı Parkı, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Kesikdere Şehitliği, Şahindere Şehitliği gibi Çanakkale’nin tarihi mekânlarını gezen muhtarlar, tarihin izlerini yerinde görürken, duygu dolu anlar yaşadı.


4 gün süren Çanakkale gezisinin ilk gününde Yenişehir, Mezitli, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinin muhtarları  Gümüşova  Belediye Başkanı  Ahmet Azap eşliğinde  Gümüşova Köyleri ve mahalle  muhtarları Çanakkale’yi görme fırsatı buldu.
 Geziye katılan muhtarlar, ecdatlarının yazdığı Çanakkale destanının izlerini taşıyan yerleri gezerken, adeta tarihi tekrar yaşadı. Gezi programı kapsamında dört gün boyunca  24 Gümüşovalı  muhtar Çanakkale’yi gezme fırsatı buldu.
“İlkleri yaşıyorum”
Çanakkale’yi gezerken gördüğü tarihi yerler karşısında oldukça duygulandığını söyleyen  Dereköy Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Arif Usta , “Bizim için canını veren ve bu vatanı bize armağan eden ecdatlarımıza da minnet ve şükran duyuyoruz. Bu değerlere sahip çıkmamız gerekiyor. Sahip de çıkacağız zaten” dedi.
Usta “Öncelikle  Gümüşova  Belediye Başkanımız Sayın  Ahmet Azap’’a çok teşekkür ediyorum. Şu an ilkleri yaşıyorum. ilk kez Çanakkale’ye geldim. Gezerken de çok duygulandım. Burada yatan şehitlerimiz bizler rahat edelim diye canlarını verdiler. Onların emanetine sahip çıkmamız gerekiyor. Bize bu vatanı canları pahasına hediye eden tüm şehitlerimizin mekânları cennet olsun" diye konuştu.

Haber:Nevzat Keleş