HAKEMLERİMİZ YENİ SEZON ÖNCESİ EĞİTİM ALDILAR

TFF.11 Bölgesel Hakem Kurulu üyesi ve hakem eğitmeni Kocaeli bölgesinden Kerim Akdülger'in her sezon Düzce ili hakemlerine aylık olarak verdiği APAK eğitimi kapsamında  2015-2016 futbol sezonu  öncesi ilk APAK seminerini verdi.

KATILIM YOĞUNDU

TFF’nin talimatıyla sezon başından bu yana her ay zorunlu olarak düzenlenen hakem eğitimi önceki gün  Geçlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. İlimizde görev yapan hakemlerin neredeyse tamamının katıldığı eğitimde Eğitmen  Kerim Akdülger süper lig müsabakalarından alıntılanan pozisyonlar üzerinden hakemlere soru cevap biçiminde eğitim verdi.  Eğitime  Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) şube başkanı Numan Şirin,  İl Hakem Kurulu yöneticileri ile dernek üyelerinden oluşan   kişiler katıldı.

 HAKEMLERE KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM

Yaklaşık üç saat süren eğitimde Kerim Akdülger hakem ve gözlemcilere “Serbest vuruş ve köşe vuruşunda tutma ve çekme, faul, avantaj ve sarı kart, umut vaat eden akın, endirekt serbest vuruş” gibi konu başlıkları altında süper lig müsabakalarından alıntılanan örnek pozisyonlar üzerinden hakem ve gözlemcilere soru-cevap biçiminde eğitim verdi.Kerim Akdülger özellikle aday hakemlerin pozisyonlar hakkındaki görüşlerini alarak uzman görüşleriyle karşılaştırmalarını sağlamaya özen gösterdi. Akdülger bu uygulamayla aday hakemlerin pratik bilgilerini artırmayı amaçladığını belirtti.