Piri Reis Üniversite Gemisi Zonguldak’ta..

Piri Reis Üniversity isimli Eğitim gemsi 250 öğrencisiyle birlikte Zonguldak’a geldi.

 

Her yıl ulusal ve uluslar arası sularda turlara çıkan Piri Reis Üniversitesi Gemisi Zonguldak limanına gelerek demir attı.

Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı ve üniversite ile aynı adı taşıyan Piri Reis Üniversitesi Gemisi, geçtiğimiz yılda Ereğli’ye gelmişti.

21 Temmuz tarihinde yaklaşık 250 öğrencisi ile ilk açık deniz eğitim seyrine başlayan Piri reis Üniversitesi Gemisi, Karadeniz ve Akdeniz’deki tük limanları olmak üzere birkaç yabancı limana da uğrayacak. Eğitimler Piri reis Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra belirli kontenjan dahilinde diğer eğitim kurumlarından öğrencileri de kapsıyor.

Öğrencilerin uygulamalı eğitim sorununa çözüm olarak gerçekleştirilen okul gemisi projesi ile bugüne kadar staj için ticaret gemileri ve çeşitli deniz eğitimlerine gönderilen Piri Reis Üniversitesi öğrencileri artık kendi adını taşıyan okul gemisi ile bu eğitimlerini daha etkin olarak alma imkanına kavuştu. Öğrenciler aynı zamanda dünyanın çeşitli ülkelerdeki limanları ziyaret ederek kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma imkanı buluyorlar.

Kısa süre önce Karadeniz turuna çıkman gemi Zonguldak limanında bir süre kaldıktan sonra rotasına limandan ayrılarak Karadeniz’de ki seyrine devam edecek.

Kaynak:Demir Medya