Rektörümüz Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

Öğrencilerimizin yoğun katılım gösterdiği programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç,  Prof. Dr. İdris Şahin, Genel Sekreterimiz Hasan Sadi Ateş, Öğrenci Konsey Başkanı Gökhan Bilü, Üniversitemiz akademik ve idari birim yöneticileri katıldı.

Öğrencilerimizin fikirlerini, sorunlarını, beklentilerini ve önerilerini paylaşmalarına imkan sağlamak amacıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar gerçekleştirdi. Öğrencilerimizle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz öğrencilerimize hitaben, “Üniversitenizle gurur duymanız demek, kendinizle gurur duymanız demektir. Çünkü bu üniversiteyi siz kazandınız. En üst puan diliminden yerleştiniz. Biz sizlerle gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Üniversitemizin 2000 yılından sonra kurulan 80 üniversite arasında, çeşitli parametrelere göre birinci sırada yer alma başarısı gösterdiğine dikkat çeken Rektörümüz, kuruluşunda bugüne Düzce Üniversitesi’nin önemli ilklere imza attığını ve hızlı bir gelişim gösterdiğini dile getirdi.

Üniversitemizin yatırımlarından da bahseden Rektörümüz, içerisinde şelalelerin, köprülerin ve çok çeşitli bitkilerin yer aldığı bir botanik bahçesi oluşturacaklarını söyledi. Öğrencilerimizin ve mensuplarımızın rahat bir şekilde ibadet edebilecekleri Üniversitemiz Cami inşaatının hızla devam ettiğini belirten Rektörümüz, en iyi tedavi imkanlarının sunulacağı Ek Hastane Binası, 4.000 öğrencinin eş zamanlı çalışabileceği Kütüphane, ay ve yıldız şeklinde inşa edilecek yaşam alanı, öğrenci yaşam merkezi, ek yemekhane, kapalı halı saha, Sağlık Yüksekokulu ve Teknopark binası gibi önemli yatırımların hızla hayata geçeceğini vurguladı.

Rektörümüzün konuşmasının sonrasında öğrencilerimizin sorularına geçildi. Gelen soruları tek tek not alan Rektörümüz ve yönetimimiz, iletilen konularda çözüme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Üniversitemiz Yönetiminin kendi düşüncelerine önem vermesini ve sorunlarına çözüm yolları üretmesini memnuniyetle karşılayan öğrencilerimiz; sınav sistemi, sosyal etkinlikler, fiziki ve teknolojik imkanlar gibi birçok konuda soru, öneri ve tespitlerini doğrudan Rektörümüze ve Üniversitemiz Yönetimine iletme imkanı elde etti.

Öğrencilerimizin görüşlerini dinledikten sonra Üniversite Yönetimimizin beklentilerini de dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizden kamu malına sahip çıkmalarını ve çevreyi temiz tutmalarını isteyerek kurallara uyma konusunda hassasiyet beklediklerini belirtti.

Katılımcı, yenilikçi, özgürlükçü ve dinamik bir yönetim anlayışıyla hareket eden Üniversitemizin düzenlediği “Rektörümüz Öğrencilerimizle Buluşuyor” etkinliği, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.