DÜZCE’YE ÜÇ OSKAR ÖDÜLÜ BİRDEN…

İlimizi temsilen Birincilik alan ürün ve firmalar; 
Fındık Ezmesi Kalite Birincilik Ödülü (Albedo Gıda Yasemin KARSLIOĞLU, Ercan SAK)
Ormangülü Balı Kalite Birincilik Ödülü (Yolcular Gıda Dursun SÖĞÜT)
Tarhana Kalite Birincilik Ödülü (Taç Tarım Tahsin ALTUN)

Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından organize edilen ve yurt genelinde 63 şehirden 320 ürünün yarıştığı 2017 Kültür Ürünleri Oscar Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. 28 Nisan 2017 Çarşamba günü İstanbul Cevahir Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde; Fındık Ezmesi Kalite Birincilik Ödülü (Albedo Gıda Yasemin KARSLIOĞLU, Ercan SAK), Ormangülü Balı Kalite Birincilik Ödülü (Yolcular Gıda Dursun SÖĞÜT) ve Tarhana Kalite Birincilik Ödülü (Taç Tarım Tahsin ALTUN)’a verildi.

Ormangülü Balı Kalite Birincilik Ödülünü Yaşama Dokunanlar Platformu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. İstemi Yücel’den alırken, Fındık Ezmesi Kalite Birincilik Ödülü ve Tarhana Kalite Birincilik ödülünü Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan BUDAK verdi.

İstanbul Düzceliler Derneği Başkan ve üyelerinin de katılarak destek verdiği Kültür Ürünleri Oskar ödül töreni kendi kategorisinde ödül almayı hak eden 43 ilin girişimci ve sanatçıları başarılarının haklı gururunu yaşadı.

Kültür Ödülleri Oskarları Dağıtım töreninin açılış konuşmasını yapan Yaşama Dokunanlar Platformu Başkanı Murat Çuhadar, inanırsan başarırsın ilkesinin şekle girmiş halinin bu organizasyonla vücut bulduğunu söyledi. 9 ayrı kategoride verilen Kültür Ödüllerinin süreçlerini slayt ve video gösterimlerle tanıtan Yaşama Dokunanlar Platformu Başkanı Murat Çuhadar, 320 ürün arasında yapılan elemelerde, her biri saygın platform yöneticilerinin yanı sıra, gurmelerden, sanat uzmanlarından da takviye ve destek aldıklarını kaydetti. İl Kültür Müdürlüklerinin ve Belediyelerin de destek verdiği Kültür Ürünleri Oskarlarının geleneksel hale geleceği belirtildi.