YAŞAMA YOL VER ETKİNLİĞİ YAPILDI

Trafik haftasında trafik kurallarına uymanın önemi vurgulanmaktadır. Ülkemizdeki trafik kazalarının büyük çoğunluğu trafik kurallarına uymakla ilgili ihmalkârlık ya da önemsememekten kaynaklanmaktadır. Kırmızı ışıkta geçilse ne olur ki diye düşünmek, kırmızı ışıkta durma kuralını önemsememek can ve mal kaybıyla sonuçlanan trafik kazalarına neden olabilmektedir. Önemsiz trafik kuralı yoktur. Tüm trafik kuralları önemlidir. Unutulmamalıdır ki bir trafik kuralını ihmal ederek kazanılan (!) 1-2 dakika hayatların kararmasına neden olabilir. Üstelik sadece trafik kuralını ihlal edenin değil, yoldan geçen herhangi bir vatandaşın ya da öndeki aracın hayatına da mal olabilir.

Bu bağlamda 08/05/2017 tarihinde saat 10.00'da Düzce Vali Zülkif DAĞLI’nın katılımları ile Cedidiye Camii önünde başlayarak Anıtpark Meydanına kadar Trafik Haftası Yürüyüşü yapılmıştır.

Etkinlik kapsamında İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerimizce ‘‘Yaşama Yol Ver ve Sağlıklı Yaşam Araçları standartları açılmıştır. Ayrıca Trafik Haftası kapsamında Yılın 112 Görevlisi seçilen İl Ambulans Servisi Başhekimliğimizde görevli Paramedik Barkın CIVAK’a plaket takdim edilmiştir.

 

Törende Trafik haftası dolayısı ile şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren 3 öğrenciye 1’er adet İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce Bisiklet takdimi yapılmıştır.