Proje Türkiye'ye Şifa Olacak

Türk Kızılay'ı Yığılca şube başkanı Önder Atasoy, katıldığı bir televizyon programında Kızılay'ın kök kampanyası ile ilgili bilgiler aktardı. 
Sağlık bakanlığı ile Kızılay arasından imzalanan protokol ile hayata geçirilen projenin detaylarından bahseden Atasoy, "Bu proje ile ilgili ne yapabileceğimize baktık ve bir slogan oluşturduk. Umut gemisinde hayat kurtaracak kişi belki de sensin. Türkiye de sosyal farkındalık yaratan bir oluşum bu. Projemize ilk olarak Yığılca'da başladık. Öğretmenlerimizin ve yerel halkın büyük desteği  var" dedi.
İlik nakli konusunda bilinçlendirmenin önemine dikkat çeken Atasoy, hastalar için umut kaynağı olan ilik nakliyle ilgili süreci anlattı. 
Atasoy, "Önce kan veriyoruz. Bu konuda sabit kan merkezlerimiz var. Gezici kan araçlarında da verebiliyoruz. Toplam 3 tüp kan veriyoruz. Bunlar kemik iliği bankamıza gönderiliyor. Analizleri yapılıyor, kodlandırılıyor ve burada ki bankada veriler saklanıyor. Eğer uyumlu bir eşleşme olursa o hastaya bir telefon geliyor. Eşleşme olduğu söylenerek tekrar kan merkezimize bekliyoruz deniliyor. Yeniden 3 tüp örnek alınıyor ve eşleşme kanıtlanıyor. Daha sonra ise nakil gerçekleşiyor" dedi. 

Ahmet Alkan