Suriyeli Ve Iraklı Çocuklar İçin Bisiklet Kardeşliği Projesi’nin İlkini Gerçekleştirdik

İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bu projedeki amacımız "Ülkemize gelen ve bize sığınan mülteci konumundaki Suriyeli ve Iraklı çocuklarımız ile ilimizdeki çocuklar arasında gönül bağı oluşturulması, merhameti, sevgiyi, kardeşlik bağlarını güçlenmesini sağlamaktır.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp ülkemizin her kentine yerleştikleri gibi Düzce'yede yerleşen Suriyeli ve Iraklı mülteci çocuklar sağlıklı dişler sağlıklı nesiller etkinliğinde İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa ÖZYÖRÜK'ün İstiklal Marşını bilen varmı sorusuna yanıt alamayınca İstiklal Marşını ezberleyen her çocuk için çeşitli hediyeler sözü vermişti. Bu bağlamda hem çocuklara bir şeyler katmak ve kendi çocuklarımızla kardeşlik arkadaşlık bağlarını geliştirmek amacıyla ilimizde Bisiklet kardeşliği projesinin ilkini gerçekleştiriyoruz.

04/06/2017 tarihinde konuralp Neris'de gerçekleştirilen Bisiklet Kardeşliği etkinliğine Vali Yardımcısı Sayın Hasan BAĞCI, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa ÖZYÖRÜK, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri birçok sağlık çalışanı ile Suriyeli ve Iraklı aileler katılmıştır.

Sayın Vali'm Değerli Çalışma Arkadaşlarım...

İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bugün inşallah ülkemize örnek olacak bir proje ‘‘Sağlıklı Birey, Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Dünya Sloganıyla Bisiklet Kardeşliği’’ Projemizi Düzce'de başlatmış oluyoruz. Sadece fiziksel aktivitelerde değil, fiziksel aktivitenin yanı sıra aynı zamanda bunun zihin hareketini de birlikte başlatmış olacağız. Çünkü bir aslan akşama kadar av peşinde koşuyor, bir kırlangıç gökyüzünde bir yer için akşama kadar uçuyor. Biz insanlar olarak zihnimizi ve gönlümüzü beslemezsek bunlardan bir farkımız kalmaz. O bakımdan içimizde bulanan Vatanın ne kadar kutsal olduğunu bir kere daha onlardan öğrendiğimiz Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizle her fırsatta buluşmayı her fırsatta kavuşmayı, kucaklaşmayı hedefledik.

Bunlardan bir tanesi de Ensar dediğimiz bizim ülkemizde Düzce'de yaşayan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ile muhacir dediğimiz bizim ülkemize misafir olmuş olan kardeşlerimizi bisiklet aracılığı ile kaynaştırmak. Böylelikle ramazan ayının manevi iklimindeki bu hayırlara hem gönlümüzü ve ruhumuzu doğuracağız hem de zihnimizi harekete geçireceğiz hem de sağlıklı bir hayat yaşamak için Türkiye'ye örnek olan bir projeyi böylelikle başlatmış olacağız inşallah.

Hayırlı uğurlu olsun. Programımıza katıldığınız için hepinize çok teşekkür ederim.

Programımız iftar yemeği' nin ardından son buldu.