Altındağ’a “Buz Pateni Sarayı” Geliyor

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Altındağ'da artık gülen mutlu yüzler var. Gelecek için hayal kuran insanlar var. En önemlisi gönüllerde umut var. Geçmişte gecekonduda doğan ve hayalleri olmayan çocuklar, artık buz sporları ile tanışacak" ifadelerini kullandı.

Altındağ'a gerçek buzdan yapılan toplam 4 bin metre kare büyüklüğündeki Buz Pateni Sarayı'nın temeli Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından atıldı. 2004 yılından önce yüzde 85'i gecekondu, yüzde 70'i imarsız olan Altındağ'da, son 10 yılda uygulanan doğru politikalarla gelinen nokta her geçen gün ileriye taşınıyor. Türkiye'ye örnek projelere imza atılan Altındağ'da olmaz denilenler oluyor, hayal denilenler gerçekleşiyor. Ali Ersoy Mahallesi'nde yapımına başlanan Buz Pateni Sarayı ile Altındağ, Ankara'da buz sporlarının yapılabileceği en büyük merkezlerden birine kavuşuyor.

Yarı olimpik Buz Pateni Sarayı'nda 900 metrekare büyüklüğünde buz pisti yer alacak. Pistin aynı zamanda ikiye bölünebileceği tesiste, 150 kişilik tribün ve kafeterya bulunacak. Tesisin 2018 yılında bitirilerek hizmete açılması planlanıyor.

Harmoni