ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINA EĞİTİM

01.09.2017 - 23.04.2018 tarihleri arası uygulanacak "Şehit Yakınları Ve Gazi Çocuklarına Binicilik Ve Okçuluk Eğitimi Verilmesine Yönelik  Proje” ile ilgili Düzce Valilik İl Dernekler Müdürlüğü ile Genç Eller Derneği arasında 22.06.2017 tarihinde   İl Dernekler Müdürü Yunus KARAMAN ile dernek başkanı Enes BEKTAŞ tarafından imzalandı    Bu proje,  şehit ve gazi çocuklarının binicilik ve okçuluk yoluyla, rehabilitasyonu amaçlamaktadır. 06-18 yaş grubunda bulunan çocuk ve gençlere yönelik sosyal uyum projesi olarak yürütülecektir. Hedef kitlede yer alan çocuk ve gençlere binicilik ile okçuluk eğitimi verilerek, bu sporları tanıtılmasına, sevdirilmesine ve de sosyal uyumlarına yardımcı olunacaktır. Aynı zamanda hedef kitledeki çocuk ve gençlerimizin sportif faaliyetlerde bulunması sağlanacaktır.

Hedef kitlede yer alan çocuk ve gençlere verilecek binicilik eğitimi ile hayvan sevgisi ve spor yapma alışkanlığı kazandırılması amaçlanırken, aynı zamanda bu eğitimi sosyal bir ortam içinde gerçekleştirmelerinden dolayı sosyal uyumlarının gelişmeleri hızlanacaktır.

Bu projenin temel amacı, çocuk ve gençlerin yaşadıkları travmadan ve yoksunluk psikolojisinden çıkmalarına yardımcı olarak, sosyal bir ortam içinde bulunmalarını sağlamak, at ve binicilik sevgisi kazandırarak, spor ile rehabilitasyonunu sağlamaktır.

Bu amaçla, hem binicilik sporunun hem de okçuluk sporunun hedef kitle ve etkilenicileri üzerinde tanıtım ve eğitimi, hem de hedef kitlenin sosyal uyumu gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.