DERDİN TERMAL KAPLICASI AKÇAKOCA DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Şifası ile ünlü, doğası ile eşsiz Derdin Kaplıcası suyuna 800 metre derinlikte sondaj yapılarak ulaşılılan kaplıca,başta Abant ve Samandere Şelalesi yolu üzerinde ve birçok yaylaya yakınlığı ile çok özel konumda bulunan kaplıcanın Düzce turizm destinsayonuna çok önemli katkı sağlaması bekleniyor. Düzce’de mevcut iki kaplıcadan biri olan Derdin kaplıcasının,Efteni kaplıcası şanssızlığından sonra yeni bir şans olacağı belirtiliyor.

Bu kapsamda Akçakoca da Kamelya Resteurant  yanıbaşında açılan birinci stand ve Çuhallı Çarşıda Turkuaz otelin yanıbaşında açılan ikinci bir stand ile Derdin Termal kaplıca vatandaşlara tanıtılıyor.Vatandaşlar stantlara gelerek yetkililerden bilgiler alıyor.Derdin Termal kaplıcasını yerinde görmek isteyen vatandaşlara stand yetkilileri yardımcı olmaya çalışarak,Derdin Termal Kaplıcalarına ulaşmayı sağlamaya çalışıp,Derdin Termal Kaplıca hakkında bilgilere verip,Bröşürler dağıtmaya gayret gösteriyorlar.Akçakoca ya tatil için gelen ve Akçakocalı vatandaşlar stantlara ilgi gösterirken,stand yetkilileri bu ilgiden çok memnun oldukları gözlendi

 

DERDİN KAPLICANIN SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ

Maden Teknik Arama Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalar, yörenin gerek kaplıca ve gerekse maden suyu kaynaklan bakımından çok zengin olduğunu göstermiştir.

 Düzce’nin17 km güneyinde,400 metre rakımlı, etrafı ormanlık alanla çevrili Derdin (Dolay) Kaplıcası çevresine şifa dağıtmaktadır. Kaplıcadaki su, duru, renksiz ve kokusuzdur. 2 lt/s debideki suyun sıcaklığı ise 42 derecedir.

Derdin Kaplıcası özellikle mide, bağırsak, safra kesesi, karaciğer, böbrek, seker ve ayrıca deri hastalıkları için oldukça şifalıdır. Derdin Kaplıcası’nda konaklama amacıyla 15 odalı küçük bir otel de bulunmaktadır.

Sodyum bikarbonatlı, sülfatlı ılıca ve içmeler grubunda incelenen suyu, aynı zamanda bol miktarda karbondioksit içerir. Temperatürü32°C, radyoaktivitesi 1.7 man, pH değeri 6.18’dir.

Hidroloji uzmanı Prof. Dr. Nusret Şakir Dirisu, ‘Hidroloji’ adlı eserinde, Derdin Kaplıcası’nın suyu için; “Dünyada içiminin hoşluğu ve bünyeye yaptığı etki bakımından daha üstün değerde bir başka su daha yoktur. Böylesine şifalı bir suyun kaynağında kurulacak tesislerin, komşu ülkeler tarafından büyük rağbet göreceğinden şüphe edilemez. Ayrıca, bu şifalı sudan elde edilecek tuz, doktorlar tarafından sıkça tavsiye edilen ‘Naturel Karlsbad tuzu’nun yerini alacak ve hastalara yarar ve kolaylık sağlayacaktır.” demiştir. Bu görüş, Fransız Prof. Dr. Salomon Calci tarafından da; “Bu şifalı su, dünyaca ünlü Karlsbad-Mühbrunnen kaynağı ayarındadır” cümlesiyle doğrulanmıştır.

Derdin Kaplıcası, kalevi bikarbonatlı bir sudur. Eşik değerin üstünde sülfat anyonu içermesi nedeniyle, acı, kalevi bikarbonatlı sular grubuna girer. 1 gramın üstünde karbondioksit içermektedir. (1180 mg/lt.) Debisi bol olan bu su, özellikle içme kürlerinde endikasyon kazanır. Karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında, içerdiği 8 gramın üstündeki total mi-neralizasyon oranıyla, Fransa’nın ünlü Vichy kaynağına benzer etki göstermesi beklenir. Total mineralizasyonu yüksek olduğundan, az miktarlarda kullanılır. Karaciğer ile safra kesesi hastalıklarında hastalar, kaynağında yapılacak kürlerden son derece olumlu sonuç alırlar. Ayrıca şişelendikten sonra piyasaya verilmesinde de yarar vardır. Türkiye piyasasında ithal maden sularının satıldığı anımsanacak olursa, bu suyun tüm ihtiyacı karşılamasının yanı sıra, Ortadoğu ve Balkan ülkelerindeki mevcut boşluğu dolduracağı ve önemli ölçüde ekonomik değer kazanacağı bir gerçektir.

Banyo tedavisi; nevralji, cilt ve kadın hastalıklarına önerilir. İçme tedavisi ise; mide ve bağırsak rahatsızlıkları ile özellikle karaciğer ve safra yollan hastalıklarına iyi gelmektedir.

Kaplıcadaki tesisler; iki adet genel tedavi havuzu ile içme çeşmelerinden ibarettir. Sosyal tesis sıkıntısı çekilmez. Konaklamanın ise yeterli seviyede olduğunu söylemek mümkün değildir. Sezon sırasında artan talep karşısında çadır kurulması tercih edilmektedir.

DERDİNDE HAYAT

Dere Kenarı Yürüyüş

Derdin Termalde dereye olan cephemizde su ve kuş sesi içinde günün yorgunluğunu atabilirisiniz

Bisiklet Keyfi

Tesisimizde ilgili alanlarda çocuklarınız ve siz bisiklet keyfini doyasıya yaşıyabilirsiniz.

Çocuk Oyun Alanları

Çocuklarınızın keyifli dakikalar geçireceği alanlar oluşturuyoruz.

Doğa Yürüyüşleri

Düzcenin emsalsiz doğası içinde sizleri keşfediceğiniz güzelliklerle buluşturuyoruz.

Hayvanat Bahçesi

Çocukların ve büyüklerin hayvan sevgisini artırmak için hayvanlarımız için özel alanlar oluşturuyoruz.

Günübirlik Gezi Turları

Düzce ve çevresindeki tüm güzellikler için sizlere günübirlik gezi turları düzenliyoruz.

Spor Alanları

Spor aktivitelerinizi sürdürebilmeniz için ilgili spor alanları sizin için Derdin Termalde oluşturuluyor.

Oyun Salonu

Siz ve sevdikleriniz ile vakit geçirebiliceğiniz eğlenceli oyun alanları oluşturuyoruz.

Rafting Keyfi

Dünyaca ünlü Cumayeri rafting alanında rafting keyfine varabilirsiniz.

Fotoğraf Keyfi

Doğanın egzotik detaylarını yakalayabileceğiniz, yaban hayatını resimleyebilirsiniz.

Cep Sinema Keyfi

Vizyon filmlerin keyfini cep sinemada çıkarabilirsiniz.

Dalından Sebzeler

Sizler için oluşturduğumuz organik bahçelerden taze sebze tedarik edebilirsiniz.

Toplantı Salonları

Toplantı salonlarımızda seminer vb. etkinliklerin yapılabileceği uygun ortamlar.

Mescit

Mescitimiz ibadet etmek için en ince ayrıntılarla düzenlenmiştir.

Restaurant

Damak tadınıza göre yöresel ve modern mutfağın birleştiği tatlar sunuyoruz.

Güzellik Merkezi

Tesisimizde bulunan bay ve bayanlara yönelik kişisel bakım ve güzellik alanları sizler için oluşturuluyor.

Revir

Tüm sağlık ihtiyaçlarınızı acil müdahale için sağlık kabinimiz 7/24 hizmetinizde.

KURUMSALLIK

Jeo termal grup olarak dünyanın en iyi değerlerine sahip sularından biri olan Derdin kaplıcasının sularının hem içilebilir özelliği hemde banyodaki üstün özellikleri ile sunuyor.

Çevreci bir proje ile Günaydın Mimarlığın imzası ile modern mimari çizimini birleştirerek oluşturulan projemizde doğa sağlık ve kültür turizmini bir arada sunmayı hedefliyor.

Proje Düzce ilinin tanıtımına kalkınmasına iş istihdamının oluşmasına paralel olarak bölge turizminin gelişmesine katkıda bulunacaktır.

Size diğer termallerden farklı olarak şehirden uzak ama şehirle iç içe kendinizi evinizdeki rahatlık ve konforda hissedebileceğiniz bir yaşam alanı sunuyor…

İLETİŞİM BİLGİLERİ

DÜZCE MERKEZ ( PROJE SAHASI )

ADRES : Kaledibi / Beyköy / DÜZCE

SATIŞ TEMSİLCİLİKLERİMİZ

DÜZCE MERKEZ SATIŞ OFİSİ

ADRES: Kaledibi Köyü / DÜZCE

GÖNÜLLÜ GRUP GAYRİMENKUL

ADRES: Hürriyet Mh. 257. Sk. 500 Evler / İSTANBUL

KUZULUK SATIŞ OFİSİ

ADRES: Kuzuluk İhlas Kaplıcaevleri Karşısı No:22 Kuzuluk / Akyazı / SAKARYA

EURASYA GAYRİMENKUL

ADRES: Bademlik Mh. 1162. Sk. 119-9 Keçiören / ANKARA

ÇELİK GAYRİMENKUL

ADRES: Fevzi Çakmak Mh. 779. Sk. No:23 Küçükköy / İSTANBUL

PARK GAYRİMENKUL

ADRES: Karadeniz Mh. 1114. Sk. No:5 Gaziosmanpaşa / İSTANBUL