CUMAYERİ BELEDİYESİNDE KÜLTÜR GEZİLERİ BAŞLADI

İlçede yaşayan ve daha önce hiç Çanakkale'yi görmemiş 50 bayan Türkoğlu Turizm aracılığı ile Çanakkale'yi gezdi. Belediye Başkanı Recep Tuna, Çanakkale'de bir tarih yatıyor. Ecdadımızın bu vatan için canını nasıl seve seve verdiğinin en güzel örneğidir Çanakkale. Biz de halkımızın bu vatanın nasıl kazanıldığını bizzat yerinde görmesini ve bilmesini istiyoruz. Bu nedenle bu gezileri düzenledik. İlçemizde Çanakkale'yi görmeyen kalmayacak. Gezilerimiz Temmuz ayı boyunca sürekli devam edecek diye konuştu.

İlçede yaşayan vatandaşlar Cumayeri Belediyesi'nin ‘Cumayeri Çanakkale'ye Gidiyor' sloganıyla hayata geçirdiği proje kapsamında Çanakkale’yi görme fırsatı buldu.

Türk Ordusunun Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği 18 Mart 1915 yılında Çanakkale Savaşı’nda şehit olan kahramanlarımızı ziyaret eden, mezarları başında Kur’an-ı Kerim okuyan vatandaşlar gezi sırasında zaman zaman duygusal anlar da yaşadılar.

Tarihin en kanlı muharebelerinden birine sahne olan Gelibolu Yarımadası’nı Türkoğlu Turizm aracılığı ile ziyaret eden ilçe halkı, Kocadere Hastane şehitliğini ziyaret ederek burada yatan 1453 şehidimiz için dualar ettiler.

Çanakkale Savaşları ve tarihi yarımadanın simgesi haline gelen 41,7 metre yüksekliğindeki Şehitler Abidesi ise ilçe halkının en çok ilgisini çeken yerlerin başında geldi.

Tarihi yarımadada, göğüs göğüse çarpışmaların en çok yaşandığı Şahin Dere Şehitliği, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş ve Seyit Onbaşı anıtlarını ziyaret eden ilçe halkı uzman rehberlerden detaylı bilgiler aldılar.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale’yi tüm ilçe halkının görmesi için bu gezilere devam edileceğini belirten Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, Çanakkale ruhunu herkesin yaşamasını istediklerini kaydetti.

Tuna“Milletçe Çanakkale ruhunu kavramaya ve kuşanmaya ihtiyacımız var. Bu ruh, birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun teminatıdır. Gerçekleştirdiğimiz bu geziler sayesinde bütün vatandaşlarımızı Çanakkale’ye götürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.