Bayramcı Köyü Voleybol Turnuvası Pazartesi

 

 Türkiye’nin köylerde geleneksel olarak  yapılan voleybol turnuvası olan “Bayramcı “ turnuvası için bütün hazırlıklar tamamlandı.

10 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK

Düzce’nin Bayramcı köyünde yapılan ve büyük ilgi gören voleybol  turnuvası geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yapılamamıştı. Bu yıl turnuvanın başlama tarihi 10 Temmuz 2017 Pazartesi  olarak belirlendi. Turnuva önceki yıllarda olduğu gibi Bayramcı köyündeki voleybol sahasında gerçekleşecek.

DAVUT YILDIRIM

Bayramcı köyünde turnuvanın yapılmasında önemli rol oynayan isimlerden biri olan voleybol antrenörü ve tertip komitesi başkanı Davut Yıldırım turnuvayı yaşatmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek”

 Bu Yıllar önce Bataklı Çiftlik köyünde yapılıyordu onlar bu  turnuvayı iptal ettiler ve bizde bu geleneklerinizi sürdürmek için onlardan bayrağı devraldık 13. Yıldır kesintisiz yapmaya çalışıyoruz geçtiğimiz yıl 15 Temmuzda yapılan darbe girişimi nedeni ile Turnuvamızı yapamadık bu sene kaldığımız yerden devam ediyoruz. Turnuvamıza katılmak isteyen köylere gerekli davetiyeleri gönderdiklerini ifade eden Davut Yıldırım turnuvamıza 8 takım katılacak. 8 takım kalırsa iki grupta karşılaşmaları oynatacaklarını ifade eden Yıldırım ilk elemede gruplarında sonuncu olan takımlar elenecekler ikinci turda yine iki takım elenecek ve  Yarı final müsabakaları çapraz eşleşme ile yapılacak ve kazanan takımlar final müsabakası oynayacaklar.Turnuvamızda bize yardımcı olan tertip komitesinde bulunan Samim Yavuz, Salih Ayyıldız ve İsmail Altunsoy ile birlikte Köyümüzün ileri gelenler ininde yardımları ile turnuvamızı her yıl olduğu gibi başarı ile tamamlayacağımıza inancımız tam dedi.

İŞTE KATILAN TAKIMLAR

Bu yıl 13. Kez yapılacak olan Geleneksel Bayramcı voleybol turnuvasına Köprübaşı , Uzun Mustafa mahallesi, Siyokoğlu köyü, Düzce Adiğe Derneği, Sıracevizler köyü, Tahirağa köyü, Develi Besni köyü ve Kayramcı (Konaklı) köyü takımları turnuva için kaydını yaptırdı.

FEDERASYON DESTEKLİYOR

Düzce’de voleybolun en önemli isimlerinden biri olan Türkiye Voleybol Federasyonu İl temsilcisi Erdal Bostancıoğlu’da turnuvaya destek veren isimlerden biri. Bir önceki yıl yapılan turnuvanın Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yıllık faaliyet programına alındığını söyleyen Erdal Bostancıoğlu”

Düzce ilinde her yıl yapılan Bayramcı Geleneksel Voleybol turnuvasında tüm Voleybol kuralları geçerli olacak bu Turnuva Düzce Voleybol il temsilciliğinin yıllık faaliyet programında ter alıyor.

 

organizasyona destek olacaklarını ifade eden Düzce Voleybol İl temsilcisi Erdal Bostancı.13. Yıl Önce başlayan Bayramcı Voleybol Turnuvası bu güne kadar çok iyi gitti bizde bu geleneksel turnuvayı Düzce Voleybol il temsilciliğinin Faaliyet programına  aldık bunu Türkiye Voleybol Federasyonunda bildirdik her yıl başarı ile yapılıyor. Düzce Voleybol il temsilciliğimizin Faaliyet programında olmasından dolayı bu turnuvada Tüm Voleybol kuralları geçerli oluyor müsabakaları resmi hakemler yönetiyorlar bizlerde her akşam giderek yerinde Voleybol Turnuvasını  takip edip yardımcı olmaya çalışıyoruz Düzce il temsilciliği olarak bu ve bunun gibi turnuvaların Düzce ilinde çoğalması için çalışmalar yapıyoruz bize bu konuda müracaat eden herkese kapımız açık tüm desteğimizi vereceğiz dedi.

Kenan Işık