YIĞILCA'DA GÜVENLİK TOPLANTISI

Toplantıya Kaymakam M. Furkan SANCAKTUTAR, İlçe Jandarma Komutanı Mansur ÇAĞAN, İlçe Emniyet Amiri İsmail AYDINLI, Milli Eğitim Müdürü Mehmet ALDIRMAZ, İlçe Müftü V. Hüseyin GÜLER, Sağlık Grup Başkanı Usame VELİOĞLU, köy ve mahalle muhtarları, Okul Aile Birliği Temsilcileri, Taşıma Kooperatifi Başkanları, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bulunan Okul ve Kurum Müdürleri katıldılar.

Toplantı aşağıdaki gündem ile başladı.

 

TOPLANTI GÜNDEMİ

Açılış
Eğitim Öğretim Kurumlarının genel durumu
Okullarda ve okul çevrelerinde güvenlik yönünden azami ölçüde alınacak güvenlik tedbirleri
Okul güvenlik kameralarının değerlendirilmesi, eksikliklerin tamamlanması ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegrasyonu
Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele kapsamında alınması gereken tedbirler
Eğitim Kurumlarına taşıma servisleri ile gelen öğrenci güvenliğin sağlanması
Kapanış

Toplantının açılış konuşmasını Kaymakamımız M. Furkan SANCAKTUTAR yaparak, sırasıyla Milli Eğitim Müdürü , İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Amiri sunumlarını yaptılar. Sunumların ardından aşağıdaki konular istişare edilerek kararlar alınmıştır.


Okullarımızın Genel Durumu değerlendirildi, anaokulu, anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenci dağılımı, okul öğretmen sayısı, taşımalı öğrenci ve servis sayıları konusunda bilgi verildi.
Okul güvenlikleri konusunda okullarımıza yapılan ziyaretler, uyarıcı ve uyuşturucu madde konusunda risk taşıyan bölgeler hususunda değerlendirmeler yapıldı.

Okul güvenlik kameraları, okul ihata duvarının bulunup bulunmadığı, okul güvenlik görevlileri, okul servislerinin trafik ekiplerince yıl içinde değerlendirildi. Okul öğrenci taşıma servislerinin eksiklikleri ve giderilmesine yönelik yapılan denetimler konusunda bilgilendirme yapıldı.

Okul giriş ve çıkış saatlerinin belirlenmesi ve gün ışığından verimli olarak faydalanabilmesi ve bu konuda risk oluşturacak unsurlara sebebiyet vermeyecek şekilde tedbir alınması ifade edildi.

Okul güvenliklerinin sağlanabilmesi için Öğrenci okul kıyafetlerinin üniforma olarak belirlenmesinin kolaylık sağlayacağı, öğrenci olmayanların okul çevresinde bulunmaması ve risk oluşturmaması ve öğrencilerin risklerden korunması için üniformanın kolaylık sağlayacağı ifade edildi.

Öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve uyarıcı ve uyuşturucu maddelerden korunması için sigara alışkanlıklarının oluşmasına sebebiyet veren market ve bakkallardan tek sigara satışının ve 18 yaşından küçüklere sigara satışının yapılmasının önlenmesi için Emniyet tedbirlerinin alınacağı ifade edildi.

Okul servislerinin güvenliklerinin öğrencilerin araçlara binmesi ve inmesi ile okul servis araçlarının okul dışında öğrenci indirmemesi, toplanma noktaları dışında öğrenci indirilmemesi hususunda tedbir alınması ve taşıma servis şoförlerinin bilgilendirilmesi ifade edildi.

İlçemiz Yığılca Çok Programlı Anadolu Lisesi okul bahçesinde bulunan ihata duvarı eksikliğinin, okulumuzda faal durumda bulunan ve kız öğrencilerin barındığı kız pansiyonu olması, okul güvenliği açısından risk oluşturulduğu ifade edildi.

İlçemizde kış şartlarının aşırı soğuk olması, kar yağışının yüksek olması ve ilçemiz coğrafi şartları yönünden yüksek ve yol durumunun eğimli olması sebebiyle; araç kar lastiklerinin zamanında takılması, yangın söndürme ve ilk yardım malzemeleri ile diğer gerekli ekipman yönünden eksiksiz olması yönünden tedbir alınması ifade edildi.