Girişimci Çocuk Atölyesi Proje Fikirleri Sergisi Tamamlandı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından organize edilen, Düzce Valiliği, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenen Türkiye'de ilklerden biri olan Girişimci Çocuk Atölyesi projesi hayata geçirildi.

Alanında Türkiye’de ilklerden olan Girişimci Çocuk Atölyesi eğitiminin sonunda, öğrencilerin oluşturdukları proje fikirleri 11-13 Mayıs 2018 tarihlerinde saat 10.00-22.00 saatleri arasında Krempark AVM’de sergilendi. Hem girişimcilik hakkında hem de çocukların özgün fikirleri ile oluşturdukları projeler hakkında Düzce halkı nezdinde farkındalık oluşturulması beklenmektedir.

Sergiye Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Saydam ve Yalçın Top, Meclis Üyesi Hasan Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Ayfer Yılmaz, MARKA ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile çok sayıda davetli katılım sağladı.

 

Girişimci Çocuk Atölyesi Nedir?

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, çocukların girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkarmak, girişimci düşünceleri küçük yaşlarda başlatabilmek ve çocukları girişimcilik hakkında bilinçlendirebilmek, girişimcilik eko sistemine katkı sağlamak amacı ile “Girişimci Çocuk Atölyesi”  adlı bir program başlatıldı.

Bu kapsamda, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 10-12 yaş grubundaki 25 öğrenciye 7-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında Düzce Bilim Sanat Merkezi’nde 5 gün süren bir eğitim verildi. Öğrenciler Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda toplamda 18 okuldan seçildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi ve Liyakat Derneği Proje Komitesi Başkan'ı Doç. Dr. Engin Deniz Eriş tarafından oluşturulan eğitim modülü ile Türkiye'de ilk defa Liyakat (Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği) tarafından uygulanan Girişimci Çocuk Atölyesi eğitimleri; Stratejik İletişim Uzmanı ve Liyakat Koordinatör Üyesi Oya Demir ve Liyakat gönüllü eğitmenleri Şevket Uyanık ve Ezgi Ece Uyanık tarafından verildi.