FİYATLAR DİBE VURMUŞKEN EMANETE FINDIK VERMEYİN!

Emekli Fiskobirlik Müdürü Nevzat Keleş, üreticileri emanete fındık vermeme konusunda uyardı. “ Piyasayı belirleyecek olan üretici ve bunun farkında olarak fındığını emanete teslim etmesin “ diyen Keleş,   FİSKOBİRLİK’in de bu yıl  da alım yapacağını ve üretici için alternatif olan bu durumdan olumlu yönde istifade edilmelidir. Emanete verilen fındık zaten düşük olan fiyatların daha da düşmesine sebep oluyor. Üreticiler bu konuda dikkatli olmalılar “ ifadesinde bulundu.

BU YIL PİYASAYI ÜRETİCİ BELİRLEYECEK FINDIĞI EMANETE VERMEYİN

Fındığı emanete vermenin fiyatları düşürdüğünü vurgulayan  Keleş, şunları aktardı:

“Çiftçinin üzerine büyük yük düşüyor. Piyasayı belirleme gibi yükü var çiftçinin, böyle bir sorumluluk ortaya çıkıyor. Tüm fındık üreticilerinin bu sorumlulukla hareket edeceklerini düşünüyorum. Çiftçilerimizin özellikle emanete fındık vermemek konusunda duyarlı olmalarını istiyorum. Zaten fiyatlar dip yapmış durumdayken bir de emanete fındık vererek bu avantajı hepten alıcıların eline geçirmenin mantığı yok.”

FİSKOBİRLİK AVANTAJI İYİ KULLANILMALI

Keleş, bu yıl FİSKOBİRLİK’in alım yapacağını ve bunun üretici için alternatif olabileceğini anlatan Keleş, “Ortağı olsun olmasın ama ben bütün üreticilerin bu alternatifi değerlendirmesini istiyorum. FİSKOBİRLİK  emanet fındık alıyor. Yetkililer de emanete bırakılan fındığın kesinlikle satılmayacağını söylüyor. Bu da çok büyük bir avantaj. Bu yıl çiftçinin ‘Benim depom yok.’ mazereti ortadan kalkıyor “ görüşünü savundu.

Nevzat Keleş