DEMİRYOLU İHALE EDİLDİ

AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Adapazarı-Karasu-Kocaali-Bartın arasındaki demiryolu hattının “Revizyon Etüt Proje-Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri” işinin Ulaştırma Bakanlığı’nca ihale edildiğini açıkladı.

Adapazarı ile Karasu arasında süren demiryolu hattı Söğütlü mevkiindeki bataklık nedeniyle yarım kalmış sorasında işin mahkemelik olması üzerine de demiryolu yapımı tamamen durmuştu. Daha sonra ise altyapı tamamlanmış bu kez de inşaatın üst yapısı yapılamamıştı.

Milletvekili açıkladı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, Karasu-Akçako-ca- Ereğli Limanı-Çaycuma- Bartın Limanı Demiryolu Bağlantısı Revize Etüt Proje ve Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri işinin 4 Temmuz’da Ulaştırma Bakanlığınca ihale edildiğini anımsattı.

Değerlendirme

İhale değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından proje revize çalışmalarının başlayacağını ifade eden Tunç, “Adapazarı ile Bartın arasındaki yapılması planlanan demiryolu projesi, hem yük, hem de yolcu taşıma amacı ile gidiş-geliş olmak üzere projelendirildi” dedi.

63 kilometre

Adapazarı-Karasu arasındaki inşaat çalışmaları devam ederken Temmuz’da proje revize ihalesinin yapıldığını ifade eden Tunç, ‘Adapazarı’ndan Karasu İstasyonu’na kadar 63 kilometre uzunluğunda inşa edilecek demiryolunun Karasu- Kocaali-Akçakoca-Alaplı-Ereğli-Bartın arası da 281 kilometre uzunluğunda olacak” dedi.

VİYADÜKLER VE TÜNELLER

Adapazarı’ndan Karasu İstasyonuna kadar 63 kilometre uzunluğunda inşa edilecek olan demiryolunun Karasu-Kocaali-Akçakoca-Alaplı-Ereğli- Bartın arası da 281 kilometre uzunluğunda olacak. Güzergâhta Adapazarı-Kocaali arasının Adapazarı, Ferizli, Yuvalıdere (Durak-1), Karasu ve Kocaali Tren İstasyonları olmak üzere beş istasyon ile geçileceği projede, Kocaali’den sonra Bartın’a kadar uzanacak.

AKÇAKOCA’YA İSTASYON YAPILACAK

Projede,Akçakoca, Alaplı, Durak 1, Durak 2, Çaycuma, Durak 3 ve Bartın İstasyonu olmak üzere sekiz istasyon bulunuyor.

MELEN ÇAYI VİYADÜKLE GEÇİLECEK

Adapazarı-Karasu Demiryolu projesinin tamamında Sakarya-1, Sakarya-2, Karasu, Büyük Melen, Çayağzı, Kocamandere, Soğukkovan, Alaplı Çayı, Yazıcılar Çayı, Filyos Çayı üzerinde viyadükler inşa edilecek.

 Projenin devamında Gülüç-1, Gülüç-2, Gülüç-3, Bartın Çayı-1, Gemiler Yanı, Bartın Çayı-2 ve Bartın Çayı-3 isimli viyadüklerin yanı sıra Kocamandere-Filyos Çayı viyadükleri arasında toplam dört ve Bartın Çayı-3 Viyadüğü sonrasında Bartın-Amasra arasında bir tünel bulunuyor.

Kaynak: Karasu Haber Gazetesi