MHP’den, Miting Gibi Aday Tanıtımı

Parti bayraklarıyla donatılan ilçe meydanındaki programa katılan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ve İl Başkanı İlhami Caboğlu Yığılcalılar’ın yoğun ilgisiyle karşılaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Partililerin yanı sıra çok sayıda Yığılcalı’nın meydanı doldurduğu görüldü.

Programda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Yığılca İlçe Başkanı İlhan Yalçın, “31 Mart yerel seçimleri için Yığılca halkımızın gösterdiği yoğun teveccühten dolayı çok teşekkür ediyorum. Her platformda Yığılca’mızı dile getiren Milletvekilimiz Ümit Yılmaz’a ve İl Başkanımız İlhami Caboğlu’na teşekkür ediyorum. Sayın vekilimiz Mecliste uğraş veriyor, Yığılca’ya hizmet geliyor. Yığılca yolunu gündeme getirdi çalışmalar başladı. Yığılca’da Milliyetçi Hareket Partisinin bayrağı dalgalanacak. Birlikte Yığılca’nın kalkınması ve gelişmesi için yoğun çaba vereceğiz” dedi.

Yığılca halkının yoğun ilgisi ile karşılanan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:

“Bize destek veren vatandaşlarımız bizi oraya sadece el kaldırıp indirmek için değil sizlerin sorunlarını çözmek için gönderdi. Sokakta bir vatandaş yaklaştı dedi ki efendim bu arkadaşımızın bir derdi var bir dile getirsen. Ben dedim ki belki dinlemezler bizi. Oda yok dedi bak sen Yığılca yolunu gündeme getirdin çalışmalar başladı. Sadece dile getirmemiz bile Yığılca yolunda çalışmaların başlamasına vesile oldu. Beni şov yapıyor diyorlar, siz 16 yıldır ne yaptınız kardeşim. Düzce halkı ne istiyorsa o doğrultuda hareket ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bu bağlamda gerek hastanelerdeki mevcut doktor eksiklikleri, gerekse de yol sıkıntıları gibi birçok engel vatandaşın desteği ve isteği ile aşıldı. Bu böyle devam edecek. Çimento fabrikasına alınacak işçiler için kimin önce işe ihtiyacı var o koyulacak. Merak etmesin arkanızda Rasim abiniz, Ümit kardeşiniz var. Biz size ne kadar köfte o kadar ekmek demiyoruz. Gönlünüz rahat olsun.”

MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu ise, “Yığılca halkı bize destek verin biz sizin eliniz, ayağınız, gözünüz olacağız dedik. Olduk mu arkadaşlar. Cumhurbaşkanlığı gölgesi altında su istimal edilmiş yerelde baş edilemez bir hal almış. Rasim abi kimin hastası olursa koşar, kimin sıkıntısı varsa koşar, kimin derdi varsa dinler. Benim gördüğüm Yığılca halkı öyle bir ders verecek ki, vekilimin bahsettiği sarı kart kırmızı olacak inşallah” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Yığılca Belediye Başkan Adayı Rasim Çam ise yaptığı konuşmada çalışmalarının sadece seçim süreci ile sınırlı kalmayacağını, artarak devam edeceğini söyledi.

Yığılca halkının en iyisini hak ettiğini söyleyen Çam, “Doğduğum, doyduğum” olarak nitelendirdiği Yığılca’ya hizmet etmek üzere yola çıktığını belirtti. Yığılca’nın geleceğinin aydınlık olması için, insan odaklı belediyecilik anlayışı içinde, ekonomik olarak da daha refah bir Yığılca için aday olduğunun da altını çizdi. MHP Yığılca Belediye Başkan Adayı Rasim Çam ayrıca kentin tanıtımının da layığıyla yapılması gerektiğini söyledi. Projelerini de aktaran Çam özellikle çevresel sorunların iyileştirileceğini belirtti.

Çam, “Yaptıklarını met ederiz yapmadıklarını da eleştiririz. Alaplı güzergahındaki dere yatakları çöp yuvası oldu. Hani turizm kenti olacaktık. Fakir fukaraya kömür dağıttık diyorsunuz. 20 torba kömür dağılacak 5 torbasını kesiyorsunuz. Nereye gitti kestikleriniz. Bundan sonra böyle olmayacak. Dağıtımlar vakıf ve kaymakamlık eliyle olacak. Alt yapı yapıldı. Debisi ölçülmeden mi yapıldı. 65 yıl önce 60lık büzler konuldu. 65 yıl sonra 20lik büzler koyuldu bir haftaya tıkandı. İnsanlar ayrıştırıldı. Ötekileştirildi. Biz birleştireceğiz” dedi.  

İl Genel Meclisi Üyeleri Ramazan Muhterem Baltacı ve Sabahattin Keskin ise, “Sosyal ve ekonomik açıdan daralan bir profilimiz var. İlçemizi daha müreffeh daha yaşanılabilir bir hale gelmesi için istihdamı artıracak projelerimiz var. Kimsenin hizmet noktasında sıkıntısı olmasın. 8 yıldır bitiremedikleri yolu bizim dönemimizde biz bitireceğiz. Ben değil biz olacağız. Hep birlikte yapacağız. Her köyümüzün emarını çektik, teşhisini koyduk, tedavisi de doğru işleri doğru insanlar yaparsa hiçbir sıkıntı olmaz inşallah. Biz sizin oylarınıza değil, gönüllerinize de talibiz” ifadelerini kullandılar.

Programın sonunda ise Belediye Meclis üyelerinin tanıtımı yapıldı.

Buna göre kontenjan adayı Turgut Ilgın, Meclis üyeleri, Murat Demir, Davut Yılmaz, Hasan Temizel, Dursun Sayın, Nihat Terzi, Mustafa Söğüt, Hayrettin Savaş, Eyüp Tuncel. 

İl Genel Meclisi adayları Ramazan Muhterem Baltacı, Sabahattin Keskin.

Miting havasında geçen aday tanıtım programının ardından partiler esnaf ziyareti yaptı.

Yığılcanın sesi Ahmet Alkan