ÇAYAĞZI PLAJI VATANDAŞLARIN GÖZDESİ OLDU

 

 Akçakoca’ın en gözde plajlarından Çayağzı Halk Plajı'na tatile gelen yerli ve yabancı tatilcilerden yoğun ilgi görüyor. Akçakoca Çayağzı da, Haziran ayı itibari ile hizmet vermeye başlayan Çayağzı Halk Plajı'nda (Gündal) şezlong, şemsiye, plaj masası, gölgelikler, duşlar, giyinme kabinleri, tuvaletler ve cankurtaran gözetim kulesi yer alıyor. Yanlızca bu sezon Akçakoca kaymakamlığın aldığı bir karar ile Jet Ski ve Cankurtanan hizmeti verilmiyor.Çok güvenli ve ağaçlar altında yemek yendikten sonra denize girilebilecek olması vatandaşların takdirini kazanıyor. Hafta sonları günübirlik denize gelen vatandaşların tercihi olan ve tıklım tıklım dolan Çayağzı Halk Plajı, hafta içinde de yazlıkçıların vazgeçilmez adresi oluyor.

Acat Plaj hakkında bilgi verdi

 

Köy muhtarı Rıdvan Acat,Plaj hakkında bilgiler verdi.  Plajda bu yaz sezonunda insanların rahatlıkla plaja gelip güzel ve temiz bir ortamda denize girip dinlenebilecekleri bir plaj haline getirdiklerini ifade ederken ,Acat Konuşmasına şöyle devam etti   “ 2 km ye yakın sahil şeridi olan  Plaj tesislerimizde çok büyük yenilikler yaptık. Halkımız buradan çok rahat bir şekilde istifade edebiliyor. Plaja geldiğinde çok büyük değişikliklerin olduğunu görebiliyor. Ahşaptan Ahşap Pergole kapalı bölümler yaptık. Plajda 26 tekli Ahşap Pergole Kamelya,2 adet 32 masalı Ahşap Pergole Masalar,Bir Büfe Standı.,Bir Mescit,Wc ler,Duşlar,Depo,Cankurtaran Kulesi,Otopark,Voleybol ve Futbol sahası,çok sayıda piknik masası koymak sureti ile halkımızın rahat etmesini sağladık. Denizin ortasına plastik ada getirmek istiyoruz. Halkımızın yapılan değişikliklerden sonra burasını çok beğeneceklerini zannediyorum.  Bu kapsamda Çayağzı piknik sahası da  yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu. Piknik sahasında, deniz –kum, doğa iç içe. Semaverde çay keyfi, soğuk ve sıcak içecekler ile en iyi hizmeti sunulmaktadır. Piknik sahasında, semaverde çay keyfi sunulurken, market, şezlong gibi hizmetlerle de en iyi hizmet verilmektedir. Plajımızda organik meyve ve süt çeşitleri bulunmaktadır.Son derece modern bir Plaj hüviyetine sahip olan Çayağzı piknik sahası sizleri bekliyor”dedi.

Muhtar Acat konuşmasının sonunda "Akçakoca’nın  son derece modern bir plajına sahip olan 2 km sahil şeridi bulunan  Çayağzı plajında Jet Ski ve Cankurtaran bulunmaması vatandaşların tepkisine yol açıyor.Vatandaşlar bu kadar son derece mükemmelin ötesinde hizmet veren Plajda emniyet tedbirlerin olmaması bizleri üzüyor, Buraya yakın Ayazlı mahallesi Ak Evler plajına Mavi Bayrak alınmış bu nasıl oluyor,buna bir anlam veremiyoruz.Bizler Mavi Bayrak felan istemiyoruz, yetkililerden biran önce buranın emniyet tedbirlerinin alınmasını istiyoruz. Sayın Kaymakamımız Yasin Öztürk bey bir adet Jet Ski söz verdiği halde bu gerçekleşmedi.Cankurtananı ben bizzat verecektim,fakat bu Cankuratanların diplomalı olması lazım,Akçakoca belediyesi tarafından verilmesi gerekmektedir.Malesef Akçakoca’nın son derece modern bir Plaja sahip olmamıza rağmen emniyet tedbirlerin olmaması bizleri de üzüyor,vatandaşlar tepkilerinde haklılar.Cankurtaran hakkında belediye bu sezon kısıtlamaya gittiğini öğrendik bundan dolayı Cankurtaran olayında sıkıntılar yaşanıyor”dedi