Tarihi Mahalle şenliklerinde tatlı yarışması yapıldı

Akçakoca 17. Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali kapsamında tarihi Yukarı mahalle Kadınlar Pazarında  en lezzetli tatlı yarışması yapıldı. 

 

Saat 14.30’da başlayan tatlı yarışmasında birbirinden iddialı Mahalle kadınlarının yapmış oldukları tatlılar yarıştı. Yarışmaya çok sayıda misafir ve Akçakoca'lı vatandaşlar yanı sıra Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın da eşi ile birlikte tatlı yarışında yer aldı.

3 kategoride gerçekleşen tatlı yarışında en güzel Melengüççeği tatlısı, Laz böreği tatlısı ve Ev Baklavası yarıştı. Her bir tatlı için 3 kişiden oluşan jüri, ortalama 24 yarışmacının ürünlerinden oluşan tatlıları tattı. Gizli puanlamayla yapılan tatlı yarışının sonunda kazananlara ödülleri verildi.

 

En iyi Laz böreği yarışını kazanan Hanife Nilüfer Karabıyık’a ödülünü Mhp belediye encümeni Yüksel Yılmaz,En iyi ev baklavası yarışını kazanan Fatma Demirci’nin ödülünü MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel,En iyi Melengüççeği yarışını kazanan Mihriye Tuncay’ın ödülünü Belediye’nin Kültür Hizmetleri Müdürü Esma Ertürk verdi.Yarışma da hatıra fotoğrafı çekildi ve yarışma sona erdi.Ayrıca Akçakoca’da mancarlı pidenin ve Melengüççeği tatlısının evlerin mutfaklardan çıkarak ekonomik bir ürün haline gelmesinde büyük emeği olan merhum Perihan Gülez anısına oğlu Cemil Gülez'e Plaketi takdim edildi