İLÇE SİYASETİNDEN BİRLİK MESAJI

Akçakoca’yı derinden sarsan sel afetinin ardından her biri kendi kulvarında çalışmalara katılan siyasi parti temsilcileri, bugün bir araya gelerek afete karşı birlik mesajı verdiler.

Akçakoca Bahçe Kafe’de basın mensuplarıyla birlikte kahvaltılı bir toplantı yapan Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, CHP İlçe Başkanı Ömer Başar, MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel, İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Zorlu, DSP İlçe Başkanı İsmail Aydın ve Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ozan Orhan, yaptıkları açıklamalarla afetin üstesinden el ele vererek çıkabileceğimizin altını çizdiler. 

Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’nun daveti ile bir araya gelen ilçe başkanları, yaptıkları konuşmalarda afetin ilk dakikalarından itibaren yürüttükleri çalışmalarla ilgili kesitler aktardılar. 

Her bir siyasi parti temsilcisi,  yerel teşkilat düzeyinden partilerin genel merkez yönetimlerine kadar birçok kesimi harekete geçirdiklerini ve çok sayıda kamu kurum ve belediyeden araç ve personel olanağını ilçeye getirttiklerini ifade ettiler. 

Afet bölgesi talebinin avantajları yanında dezavantajlı yanlarını da tartışan ilçe başkanları, yapılması gerekenin daha çok yardımların hız kesmeden aktarımını sağlamak ve afetten zarar gören kişi ve kurumların zarar tazminlerini sıkı takip etmek olduğunun altını çizdiler. 

Tek tek fikirlerini aktaran ilçe başkanları, basın mensuplarının da sorularını yanıtladılar. 

Toplantının ardından siyasi partilerin Akçakoca ilçe başkanları birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi.