ABANT'TA TATİL ÇİLESİ

Kar yağışının etkili olduğu Abant Tabiat Parkı, yeni yılın ilk gününde kalabalık bir gün geçirdi. Beyaz örtünün muhteşem görüntüler ortaya çıkardığı Abant'ta tatilci akını yaşandı.

Bolu Abant Tabiat Parkı giriş ve çıkış istikameti tamamen tıkandı. Bazı araç sahiplerinin mevsime uygun lastik kullanmamaları sonucunda alan çift yonlü tıkanmış araç koyruğu TEM Otoyoluna yaklaşmış durumda. Yolun açılması için çalışmaları devam ediyor

Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen yüzlerce tatilci doğa harikası mekanda karın keyfini çıkardı. Kimileri muhteşem manzarayı görüntülemeye çalışırken, kimileri de mangalda sucuk keyfi yaptı. Kar yağışı en çok da çocukları sevindirdi. Minik tatilciler şamyellerle kayak yaparak tatilin keyfini çıkardı.

Abant Gölü de karla birlikte güzel görüntülerini bir kez daha ortaya çıkardı. Göl çevresinde yürüyüş yapanlar doğayı ve gölü fotoğraflayarak hatıra fotoğrafı çekti.Tatilcilerin yeni yıl tatili için tercih ettiği Abant'a ulaşımda ise aksamalar yaşandı. Tatilciler göl çevresinde trafiğin durması nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldı. Tatilciler yoğun kar yağışının devam ettiği bölgede adeta mahsur kaldılar. Ekipler ise yaşanan yoğunluğu hafifletmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için var gücüyle mücadele ediyorlar.

Ümit Çetin