Üniversitemiz “Girişimcilik Maratonu Düzce’19” Etkinliğine ev sahipliği yaptı

 Üniversitemiz, Düzce Teknopark ve Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu’nun işbirliği ile gerçekleştirilen maratonun açılış konuşmalarını gerçekleştiren Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özkan Şahin “İş Arayan Değil İş Kuran Üniversite Mezunları Önemli Olacak” şeklinde görüşlerini ifade etmiştir. 48 saat süren maratonda öğrencilerimiz yenilikçi fikirlerini geliştirerek, yatırıma dönüştürülebilmesi için mücadele ettiler. Finale Kalan 15 İş Fikri Birbirleri ile Yarıştı.

Üniversitemiz Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Final programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Üniversitemizin yenilikçi ve girişimci üniversiteler endeksinde her zaman ilk 50’nin içerisinde olduğunu ifade etmiştir.

Düzceli girişimcilerden ve Üniversitemiz akademisyenlerinden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda ilk 3’e giren proje belirlendi. 1.lik Ödülünü Cep Garsonu İş Fikri kazandı. 2.lik Ödülünü Mes with Eye ve E-Danışmanlık İş Fikirleri alırken 3.lük Ödülü ise Algın İş Fikrinin Oldu. “Girişimcilik Maratonu Düzce’19”da ilk 3’e Giren iş Fikirleri Düzce Teknopark’ta Değerlendirilecek ve bu iş fikirleri Düzce Teknopark Kuluçka Merkezi’ne girerek, şirketleşme sürecine girebilmesi için geliştirme desteği alacak.