DÜZCESPORTİF'TEN ANLAMLI GECE

Düzce'de ilkleri imza atan Düzcesportif gazetesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ve Düzce Amatör Spor Kulüpleri Başkanlığı katkılarıyla Düzce'de spor branşlarında başarı elde etmiş sporcuları ödüllendirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü'nün tiyatro salonunda düzenlenen geceye Düzce spor camiası,Düzce protokolü,sporcular,siyasiler,bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı. 

Atilla Gösterişli'nun sunduğu ödül töreni spor camiasının büyük kaybı olan Sedat Demirağ anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı.  Düzce ASKF Başkanlığı ve Gençlikspor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen gece de 22 dalda sporculara ödüller verilirken, Düzce Süper Amatör Ligi'nin de onbir altın adamı da belirlendi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Düzcesportif gazetesi  ve Düzce Web Tv imtiyaz sahibi Emrah Tuzcu:" Bu geceyi düzenlememizde ki amacımız, kimseyi üzmeden kimseyle ters düşmeden Düzce'de spor adına değer katmış sporcularımızın az da olsa gönüllerini almaktır. Düzce ilimiz genelinde geçtiğimiz sezon spor adına Düzce'nin adını her branşta ön plana çıkartan sporcularımıza katkılarından dolayı öncelikle şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler Düzcesportif gazetesi ailesi olarak ikinci yılımızda olmamıza rağmen Düzce'nin sporunda doğru işler yaptığımızı düşünüyoruz. Gelişen teknolojiyi çok iyi kullanarak Düzce'nin ilk ve tek web tvsini kurduk ve yayıncılık anlamında Düzce'de bir farkındalık yarattık.

Düzce'de ilkleri yaparak Düzcelilere deplasmana gitmeden maçları evlerinde hem bilgisayarlarından hem de cep telefonlarından izletme fırsatını sunduk. Şimdi sıra Düzce'de spora damgasını vuran isimleri sizlerin huzurunda onurlandırmaya geldi...

Bu isimleri hazırlarken de 5 kişilik bir komite kuruldu. Bu komite ilgili spor branşlarında düzce ilinin adının duyulmasında vesile oldular. Yapılan değerlendirme sonucunda birazdan sizlerin huzurunda bu isimleri sizlerle paylaşacağız.

Bu geceyi artık geleneksel hale getirip her yıl bu aylarda yapmayı karar aldık.Umarım gelecek sezon yine sizlerle bir arada olarak bu geceyi düzenleriz." dedi.

Düzenlenen gece de yılın spor adamı ödülü Düzce Belediye Başkanı  Mehmet Keleş'e verildi.Öte yandan bir diğer yılın spor adamı ödülleri ise Yığılca'da sporun en iyi şekilde gerçekleşmesini sağlayan Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan ve Çilimli Belediyespor’a yapmış olduğu katkılarından dolayı Muhsin Yavuz'a verildi.


Ödülünü alan Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan'da yapmış olduğu açıklamada ; "Öncelikle beni buraya davet ettiğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.Bir fikrimi izah etmek istiyorum.Spor kulüpleri bir şehri temsil eden bir bakıma reklamını yapan bir bakıma onların kendilerini ifade etme fırsatını bulduğu platformlardır.Ben 3 yıldır Yığılca kaymakamıyım burası benim ilk göz ağrım Düzcespor'un çıkmasına çok sevindim .Kendimi buranın bir parçası gibi hissediyorum.Beni de bir Düzcespor'lu olarak kabul ederseniz bir isteğim var.Düzce de spor camiasından,gazetecilerden,Düzce halkından Düzce'mizi düşürmeyelim daha da yukarılara hep beraber taşıyalım." dedi ve sözleri salonda büyük alkış aldı.

Gece de bir diğer dikkat çeken olay ise geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz spor camiasının önemli isimlerinden Sedat Demirağ'a Yılın Antrenörü ödülü verilmesi oldu.Salonda isminin anons edilmesiyle birlikte uzun süre salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.Söz alan İhsan Çetin yaptığı konuşmasıyla herkesi duygulandırdı.

Ödül Takdim etmek için sahneye çıkan Vali Yardımcısı Kazım Karabulut ise "bu çok anlamlı ve farklı bir etkinlik oldu benim için.Bu geceyi düzenleyen gazete sahiplerine ve emeği geçenlerinde kocaman bir ödülü hakettiğini düşünüyorum.Spora hizmetleri için kocaman teşekkür ediyorum." diyerek geceye dair görüşlerini belirtti.

Gece de kısa bir konuşma gerçekleştiren ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık:"Oluşturduğumuz komisyonla bu adayları belirledik.Ödül sahiplerinden benimde haberim yoktu.Şuan gördüm kadarıyla komisyon tam onikiyi vurmuş.Katılım ve ilgi çok güzel hepinize çok teşekkür ediyoruz." diyerek ödül törenine ve  geceye dair konuşma gerçekleştirdi.

Ödül Töreni derece eldetmiş sporculara verilen plaketler ve onbir altın adama verilen madalyalardan sonra tüm spor camiasının ve çalışanların sahnede fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

1.BİLEK GÜREŞİ : Gülhan Bilgiç (sağ ve sol kolda Avrupa Bİlek Güreşi Şampiyonası birinci oldu.)

25 ülkeden 500 sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye ve Düzce’yi temsil eden Gülhan Bilgiç Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasında bayanlar 50 kiloda birinci oldu)

2.KARETE : Hiranur Saruhan ( 21 yaş altı yarışlarında Dünya 5. oldu)

3.JUDO : Merve Apaydın ( Milli sporcu - Avrupa Kupasında 5. oldu )

4.ATLETİZM : Adem Öksüz ( Uzun zamandır Düzce'nin adını başarıdan başarıya koşturan, gecesini gündüzüne katarak çalışan antrenör )

5.YILIN HALTERCİSİ : Nuray Levent ( Dünya 2.oldu )

6.Halter Yasin Aydın (Eğitmen)

7.SOSYAL SORUMLULU PROJESİ :  Kardelenspor (Engellier Bocce Türkiye Şampiyonası Türkiye 5. oldu)

8.YILIN SPOR PROJELERİ ÖDÜLÜ : Beyaz Ay Derneği :(Nurullah Çelebi - Engellere Hep Birlikte El Elele projesi)

9.YILIN VOLEYBOL SPOR ÖDÜLÜ : Hüseyin Düzceler VEKİLİ Metin Arslan - Düzce 1907 Bayan Voleybol (3.ligden 2.lige çıkmaları)

10.YILIN BASKETBOL ÖDÜLÜ : Hakan Ateş ( Türkiye geneli Anadolu Yıldızlar Liginde ilimizi başarıdan başarıya temsil etti )

11.YILIN FUTBOL TAKIMI : Düzcespor

12.YILIN FUTBOLCUSU : Celal Berber

13.YILIN EN CENTİLMEN TRİBÜN LİDERİ : Ümit Keleş

14.YILIN ANTRENÖRÜ : Sedat Demirağ

15.ONUR ÖDÜLÜ : Ömer Meydan ( Din işleri daire başkanlığına bağlı Düzce il müftülüğü vaizliği yapan Ömer Meydan, Aziziyespor'da uyuşturucu ile yapmış olduğu mücadelelerden dolayı)

16.Düzcesportif ONUR ÖDÜLÜ : Abdulkadir Pandul ( Maddi manevi destek )

17.YILIN HAKEMİ : Bilal YIlmaz

18.YILIN FAİR PLAY ÖDÜLÜ : Beyköy Belediyespor ( Ligin ilk yarısının son maçında rakibi Sultangazispor'un maça formasız gelmesi üzerine kendi formalarını vererek sahaya çıkmalarını sağlamışlardır ve bu sayede rakibinin hükmen yenilmemesini sağladılar)

19.YILIN EN CENTİLMEN SPOR ADAMI : Hakan Solak - Akçakocaspor Kulüp Başkanı ( Spor yaptıkları katkılardan dolayı )

20.YILIN SPOR ADAMI : Muhsin Yavuz - Çilimli Bldy. Başkanı ( Spor yaptıkları katkılardan dolayı )

21.YILIN SPOR ADAMI : Mehmet Özcan - Yığılca Kaymakamı ( Spor yaptıkları katkılardan dolayı )

22.YILIN SPORA ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ : Mehmet Keleş( Spor yaptıkları katkılardan dolayı )

 

SÜPER AMATÖR LİGDEN OLUŞAN ALTIN KARMA

1-Cengiz (Sivrikaya Sinerjispor)

2-Murat Esen (Sivrikaya Sinerjispor)

3-Aytaç Ön (Akçakocaspor)

4-Fevzi (Çilimli Belediyespor)

5-Erkul (Çilimli Belediyespor)

6-Murat Deniz (Çilimli Belediyespor)

7-Semih (Kaynaşlı Belediyespor)

8-Orhan (Düzce Belediyespor)

9-Onur (Akçakocaspor)

10-Coşkun (Akçakocaspor)

11-Burak Arı (Köprübaşıspor) 

 

Komiteye katılanlar:

Gökhan KARADAĞ                         Murat ŞHABE                    Gülay ERCAN                    Numan ŞİRİN   

TFF İL TEMSİLCİSİ                            TÜFAD D. B                        G.S.H.İ.M V.M.                    D.H.D.B.