MUHAMMED KARAVUŞ'DAN GÜMÜŞ MADALYA

 

Rusya'nın Ufa kentinde başlayan Dünya Gençler Güreş Şampiyonasında Serbest Stilde Muhammed KARAVUŞ Finalde evsahibi Rus rakibi Ramazan Bagavudinov'a (11-11)'den şanssız bir şekilde kaybedince Gümüş madalyada kaldı.

57 kg Muhammed KARAVUŞ ilk turda Yunanlı Yannis Martidis (11-0) sayı tuşuyla çeyrek finalde de Kırgız rakibi Abdymalik Karachov'u (10-0) sayı tuşu ile yenerek yükseldiği yarı finalde Ermeni rakibi Avrupa 2.si Manvel Khndzrtsyan'i (8-4) yenerek Altın Madalya için finale yükselmişti. Güreşçimiz finalde evsahibi Rus rakibi Ramazan Bagavudinov ile karşılaştı.

İlk devre Güreşçimiz çok üstündü ve (9-4) öndeydi Ancak son anlarda karşılıklı puanlarla maç (11-11) sona erdi. Rus güreşçi yüksek teknik ve son puan avantajıyla Dünya Şampiyonu olurken Muhammed KARAVUŞ Gümüş madalyada kaldı.

Yine 

EMRE ÇİFTÇİ BRONZ MADALYA MUHAMMED GİMRİ REPESAJ MAÇINA ÇIKACAK

Rusya'nın Ufa kentinde devam eden Gençler Dünya Güreş Şampiyonasında Ankara ASKİ Spor Güreşçisi 86 kg Emre ÇİFTÇİ çeyrek finalde Kazak Türk'ü İslambek İlyasov'u (10-0) sayı tuşuyla yenerek yarı finale yükseldi.

Güreşçimiz yarı finalde

Dağıstan asıllı Fransız rakibi Rakhim Magamadov'a (4-2) yenildi. Emre Çiftçi Bronz Madalya için repesajdan gelecek Azerbaycanlı Sagadula Agaev/Moldovalı Ion Demian galibiyle

karşılaşacak.

İstanbul BŞB Güreşçisi

92 kg Muhammed GİMRİ yenildiği İranlı Mehdi Muharremali finale yükseldiği için repesajda Ermeni rakibi Sargsyan ile karşılaşacak. Rakibini yenerse Bronz Madalya için Güney Afrika rakibi ile karşılaşacak.