GÖLYAKA'DA MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE BİN 500 FiDAN DİKİLDİ

 

"Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi" kampanyası kapsamında Düzce’nin Gölyaka ilçesinde fide dikimi gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genelgesiyle 11 Kasım "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan edildi. Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan fide dikim işlemi Gölyaka’da da yapıldı.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından 11.11.2021 günü saat 11:11’de Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında İl genelinde yıl sonuna kadar 790 bin fidan dikimi gerçekleştirilecek. Gölyaka da ise Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü Aydınpınar Orman İşletme Şefliği Kutlu Köyü Lokasyon noktasında 1.500 adet kestane dikimi gerçekleştirildi.

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 81 il, 922 ilçe ve 30 ülkede aynı anda düzenlenen "Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi" programında 7’den 70’e herkes fidan dikti.

Programa, Gölyaka Kaymakamı Fahri Onay, Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Coşkun, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Orman İşletme Müdürü Hülya Birtürk, Beyköy ve Gölyaka İlçe Emniyet Amirliği, Gölyaka Meslek Yüksek Okulu, çok sayıda öğrenci ve öğretmenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında İl genelinde protokollerin katılımıyla dikilen fidanlar daha yeşil bir Düzce, vatanımıza hizmet, fidanlarla birlikte umutlarımızın yaşaması için, el ele vererek diktiğimiz fidanlar geleceğe nefes oldu.

 

Ayrıca, program sonunda Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Samet Kalyoncu